Marea Britanie: Conducătorii ce utilizează telefonul la volan vor putea rămâne fără permis de conducere!
19 Septembrie 2016, 15:30
În urma sporirii accidentelor cu rezultate fatale, dar şi a statisticilor, care indică o creştere în rândurile conducătorilor britanici, care utilizează telefonul mobil în timpul condusului (fără a utiliza sistemul hands-free), guvernul Marii Britanii va introduce sancţiuni drastice pentru cei ce utilizează telefonul atunci când conduc, fie pentru apeluri telefonice, trimiterea mesajelor sau verificarea reţelelor de socializare. Astfel, amenzile pentru utilizarea telefonului mobil în timpul condusului se vor dubla în prima jumătate a anului 2017 – de la 100 de lire sterline (aprox. 2,600 lei) şi 3 puncte de penalizare, la 200 de lire sterline (aprox. 5,200 lei)
şi 6 puncte de penalizare.
Mai mult decât atât, pe parcursul primilor doi ani de la obţinerea permisului de conducere, conducătorilor, care vor fi prinşi doar o singură dată la volan cu telefonul în mână, imediat li se va suspenda permisul. În cazul conducătorilor cu o experienţă mai mare de doi ani, care vor fi prinşi a doua oară în timp ce utilizau telefonul mobil la volan, vor primi o amendă de 1,000 lire sterline (aprox. 26,000 lei) şi li se va suspenda permisul pe o perioadă de jumătate de an. Cei care vor fi lipsiţi de permisul de conducere, vor trebuia să dea repetat testul teoretic şi practic.
Consideraţi că şi în Moldova ar trebui înăsprite amenzile pentru cei, care poartă convorbiri telefonice la volan?

La moment purtarea convorbirilor telefonice se sancţionează în Moldova cu o amendă de la 15 la 20 de unităţi convenţionale (750-1,000 lei) cu aplicarea a 3 puncte de penalizare, cu excepţia cazurilor în care este utilizat sistemul hands-free.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,786
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!