Premieră: Noul Mercedes-Benz E-Class All-Terrain! (Video)
21 Septembrie 2016, 09:37
Segmentul break-urilor cu capacităţi sporite de trecere a avut un adevărat boom în anii ’90 ai secolului trecut,
iar odată cu apariţia crossover-ilor şi SUV-urilor adaptate condiţiilor urbane,
cu manevrabilitate apropiată de automobilele convenţionale, acest segment a avut un declin simţitor, modelele de acest gen rămânând un pic în umbră.
Acum, acest segment simte o revigorare odată cu apariţia noului Volvo V90 Cross Country, dar şi cu dezvăluirea noul Mercedes-Benz E-Class All-Terrain, cu care producătorul german intră pentru prima dată în acest segment.
Conform celor de la Mercedes-Benz, niciodată E-Class nu a fost atât de versatil precum este noul All-Terrain. Fiind bazat pe versiunea break al noului E-Class, noul E-Class All-Terrain se deosebeşte printr-o gardă la sol sporită cu 29 mm, unde 14 mm au fost adăugate datorită diametrului mai mare ale roţilor, iar 15 mm fiind adăugaţi datorită regimului normal ai suspensiei pneumatice AIR BODY CONTROL, care poate să mai ridice caroseria cu alţi 35 mm. Astfel, garda la sol variază de la 121 la 156 mm în dependenţă de regimul ales.

Exteriorul noului Mercedes-Benz E-Class All-Terrain este accentuat de barele de protecţie modificate, combinate cu elemente de culoare neagră şi gri, pragurile sunt realizate în acelaşi stil, iar aripile sunt dotate cu elemente din plastic negru.
Tabloul este finisat de jantele de 19 inch (20 inch - opţiune) şi calandrul cu elemente orizontale de culoare gri, care dispun şi de incizii adăugătoare. Exteriorul noului All-Terrain este foarte apropiat de cel mai mic SUV Mercedes-Benz, modelul GLA, această impresie fiind fortificată de elementele gri de pe barele de protecţie.
Luxul de la interior este accentuat de inserţiile din aluminiu şi lemn, pedalele din inox şi accentele Designo (opţiune).
Iniţial noul Mercedes-Benz E-Class All-Terrain va fi disponibil în motorizarea E 220 d 4MATIC dotată cu noul diesel în 4 cilindri (194 CP şi 400 Nm) cuplat la transmisia automată 9G TRONIC. Această versiunea accelerează de la 0 la 100 km/h în 8.0 secunde, atinge o viteză maximă de 232 km/h şi indică un consum mixt de 5.1 l/100 km. Sistemul de tracţiune integrală dispune de programul All-Terrain, preluat de la modelul GLE, care permite selectarea regimurilor prestabilite pentru teren accidentat.
Premiera noului Mercedes-Benz E-Class All-Terrain va avea loc la Salonul Auto de la Paris, iar lansarea pe piaţă va urma în primăvara anului 2017.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,375
GALERIE FOTO (33 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!