Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Un Hyundai Santa Fe ”aproape standard” a cucerit Antarctica (Video)
20 Aprilie 2017, 09:44
Ernest Shackleton, a fost un visător, care şi-a dorit să fie primul om din lume, care a traversat Antarctica. Acum 100 de ani acesta a pornit în expediţia vieţii sale, care a eşuat, corabia fiind prinsă în gheţari, iar misiunea lui Shackleton s-a transformat într-o cursă de supravieţuire. Shackleton a făcut tot posibilul, pentru a salva echipajul său format din 27 de membri.
După o sută de ani, descendenţii acelor oameni curajoşi, în frunte cu stră-stră-nepotul lui Ernest Shackleton, Patrick Bergel, au pornit într-o nouă expediţie, pentru a comemora 100 de ani de la expediţia eroică din 1914-1916.
În expediţia, care a avut loc în luna decembrie 2016 şi a durat 30 de zile, a participat un Hyundai Santa Fe ”aproape standard”, care a fost modificat de către cei de la Arctic Trucks – tot ei au modificat Hilux-urile
pentru cei de la Top Gear pentru expediţia apărută „Polar Special”. SUV-ul coreean a primit modificări pentru adaptarea roţilor uriaşe de presiune joasă, primind o nouă
suspensie, un sistem de preîncălzire, un rezervor mai mare, iar propulsorul diesel de 2.2 litri a fost modificat pentru a putea lucra pe combustibilul aviatic – unicul combustibil disponibil pe continent.
Un total de aproape 5,800 de kilometri au fost parcurşi pe pustiurile îngheţate, la temperaturi de -28 de grade Celsius, echipajul conducând 20 de ore zilnic. Condiţiile în Antarctica sunt extrem de dificile, fiind capabile să răpună chiar şi cele mai tari vehicule. Hyundai-ul însă, a supravieţuit, în ciuda scepticilor, care nu credeau că va fi posibil una ca asta.

Mai jos puteţi vedea filmuleţele despre această expediţie incredibilă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
758
GALERIE FOTO (36 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!