Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-Benz demonstrează parcarea complet autonomă! (Video)

26 Iulie 2017 - 10:45
Denis Godorozea
Una dintre cele mai mari probleme pentru conducători este căutarea unui loc de parcare, care poate să ia zeci de minute, aici se mai adaugă şi timpul pe care îl pierd până ajung la locul unde a fost parcată maşina. Cei de la Mercedes-Benz ne spun să lăsăm maşina să găsească locul de parcare de sine stătător şi să se parcheze singură!
În parteneriat cu Bosch producătorul german a elaborat sistemul Automated Valet Parking, care activează în parcajul multietajat din muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart. Conducătorul intră în parcare, coboară din maşină şi prin intermediul unei aplicaţii de pe smartphone îi indică să se parcheze. Pentru a atenţiona pe cei din jur maşina care intră în regim autonom de condus aprinde lumini de culoare albastră şi ca prin magie se îndreaptă către locul de parcare fără a fi supravegheată de către conducător şi fără de a avea pe cineva la bord! În drum spre parcare, maşina va putea încetini sau chiar opri, atunci când în cale îi apare o persoană sau un alt automobil, iar mai apoi îşi continue calea.
Vehiculul se bazează nu doar pe senzorii şi camerele pe care le are, dar şi pe informaţia venită de la infrastructura parcajului, care dispune de senzori Bosch integraţi în nişte piloni amplasaţi pe perimetru. Prin intermediul aplicaţiei, maşina poate fi chemată înapoi la locul unde a fost lăsată iniţial. Potrivit celor de la Mercedes-Benz începând cu anul 2018 acest sistem va funcţiona pentru vizitatorii muzeului şi va fi primul valet absolut automat din lume. Infrastructura oferită de către cei de la Bosch poate fi instalată şi în alte parcaje supraetajate similare. În filmuleţul de mai jos, puteţi vedea demonstraţia sistemului Automated Valet Parching, cu un exemplar Mercedes-Benz E-Class de nouă generaţie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter