Poşta germană DHL introduce camioneta electrică bazată pe Ford Transit! (Video)

Se pare că în viitor livrările urbane în Germania vor fi realizate doar de camionete electrice. Poşta germană DHL dispune deja de 3,000 de camionete electrice destinate livrărilor, numite StreetScooter WORK sau WORK L (cu dubă mai mare). Acum însă germanii ne dezvăluie camioneta de dimensiuni mai mari, numită StreetScooter WORK XL. Aceasta a fost dezvoltată pe platforma lui Ford Transit şi va fi produsă la uzina germană al celor de la StreetScooter din Aachen.
Către sfârşitul anului 2018 cei de la DHL, StreetScooter şi Ford, planifică să producă 2,500 de camionete de acest fel. În 2017 însă vor fi produse doar 150 de exemplare, care vor începe livrarea coletelor către sfârşitul acestui an. Un singur StreetScooter WORK XL va putea economisi anual 1,900 de litri de combustibil şi reduce emisiile cu 5 tone, în timp ce cele 2,500 de exemplare planificate, vor ridica economia anuală la 4.75 de milioane de litri şi vor „tăia” emisiile CO2 cu 12,500 de tone! Unde mai pui, că aceste camionete sunt liniştite, ceea ce este bine pentru zonele urbane, şi vor avea nevoie de revizii tehnice mult mai rar.
Noul WORK XL dispune de un volum de încărcare de 20 de metri cubi, oferind un spaţiu suficient pentru 200 de colete. Camioneta electrică poate fi dotată cu baterii de 30 kWh sau 90 kWh, care vor oferi o autonomie de 80 km sau 200 km. Timpul de încărcare prin intermediul unui încărcător de 22 kW este în mediu de 3 ore.
0
5,936
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!