Noul Nissan Juke ar putea debuta în acest an
25 Ianuarie 2018, 14:03
Prima generație Nissan Juke fost lansată în 2010, iar de atunci crossover-ul compact a trecut printr-un facelift la mijloc de carieră, primind alte blocuri optice și primind un design mai aterizat.
Principala schimbare pe care o va aduce noua generație va fi schimbul de platformă. Actualul Juke se bazează pe platforma B0, pe care sunt construite o sumedenie de modele a grupului
Renault-Nissan, printre care și Dacia Logan. Viitorul Juke se va baza pe platforma modulară CMF-B și va crește în dimensiuni, iar ampatamentul mărit va oferi mai mult loc pasagerilor, în special celor din spate. Designul noului
crossover nu va mai fi atât de extravagant, precum la generația actuală, pentru care aceasta a și fost adesea criticată dar nu împiedică crossover-ul să se aleagă cu câte cel puțin 100 mii clienți noi anual.
Sub capota noului Juke își vor face loc propulsoare pe benzină de 1.0 și 1.5 litri și un turbodiesel de 1.6 litri. Schimbări esențiale de performanțe nu vor fi, însă Juke ar putea beneficia de o versiune cu propulsie hibridă, preluată, de exemplu, de la hatchback-ul Note e-Power.
Interiorul va fi îmbunătățit cu materiale de calitate mai înaltă, cu plastic cu o factură mai moale și un nou sistem multimedia, cu conexiuni Apple CarPlay și Android Auto. Crossover-ul va beneficia și de cele mai noi asistenți, tehnologii și sisteme de siguranță din portofoliul Nissan.
Producția noului crossover pentru piața europeană va continua la uzina din Sunderland, Marea Britanie. În acest an Nissan va prezenta, cel puțin, conceptul viitorului Juke, însă ne-am putea aștepta și la premiera versiunii de serie a noii generații spre sfârșitul anului.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,842
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!