Bosch a testat cu succes noul sistem de comunicare a automobilelor în parteneriat cu Vodafone și Huawei

Companiile Bosch, Vodafone și Huawei au testat cu succes un nou sistem de de comunicare a automobilelor în trafic și cu infrastructura. Sistemul a primit denumirea Cellular-V2X și acționează pe baza telefoniei mobile.
Principalul scop al programului dezvoltat de cele trei companii este de a oferi automobilelor posibilitatea de a comnuica automatizat între ele, astfel, mașinile dotate cu acest sistem pot comunica coordonatele sale, starea traficului, viteza de mișcare, intenția de a schimba banda de circulație sau chiar despre un accident rutier.
Sistemul va permite excluderea aproape în totalitate a accidentelor rutiere în asemenea cazuri, precum dacă automobilul din față nu este vizibil din cauza ceții sau în intersecții, unde un automobil ce circulă perpendicular nu va fi văzut de șofer sau sistemele de siguranță activă, automobilele cu sistemul Cellular-V2X ar putea comunica între ele acționând frâna din timp.
Sistemul a fost testat timp de mai multe luni pe poligoane și traseul german A9. Pentru a comunica între ele automobilele folosesc telefonia mobilă 5G și intră în contact direct la distanțe de peste 300 m, iar în viitor noul sistem ar putea fi lansat pentru autoturisme, camioane și motociclete.
0
3,202
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!