Genesis prefațează viitorul său sport-coupe cu conceptul Essentia

Diviziunea premium a concernului sud-coreean Hyundai a prezentat conceptul viitorului său sport-coupe de performanță – Genesis Essentia. Conceptul are porpulsie complet electrică și va evolua într-un automobil de serie către anul 2020.
Pare mult prea exotic încă, să vezi un sport-car luxos de performanță dezvoltat de concernul Hyundai, chiar și sub marca Genesis. Ei bine, Hyundai a mai produs sport-coupe-uri în trecut, de exemplu modelul Coupe/Tiburon, acele modele, însă, erau lansate pentru prima dată la finele secolului trecut, iar de atunci concepția unui sport-coupe a evoluat simțitor în cadrul industriei auto mondiale. Un pas important și de succes în clasa GT sud-coreenii l-au făcut anul trecut, cu lansarea modelului KIA Stinger, care a primit o atenție deosebită din partea publicului. Următorul pas logic ar fi lansarea unui coupe performant de lux, iar acesta va fi viitorul model de serie derivat din conceptul Genesis Essentia.
Conceptul prezintă, totodată, și direcția evoluției designului mărcii la general, dar și cele mai noi tehnologii și performanțe pe care le-a atins producătorul sud-coreean. Interiorul este dominat de ecranele planșei de bord și a sistemului multimedia, care în viitor cu siguranță își vor face apariția pe modelele de serie Genesis, doar puțin într-o altă formă.
Genesis Essentia este propulsat de mai multe motoare electrice, alimentate de la bateria amplasată în tunelul central. Producătorul nu dezvăluie autonomia de care dispune conceptul, însă asigură că acesta poate accelera până la 97 km/h (60 mph) în mai puțin de 3 secunde. Printre tehnologii de ultimă oră se enumeră optica frontală de tip laser și lacătul centralizat acționat printr-un scaner de amprente.
Caroseria conceptului este realizată în totalitate din fibră de carbon, ce asigură o greutate proprie perfectă pentru un automobil de această talie. Afară de aceasta, lipsa unui motor cu combustie internă sub capotă și folosirea unei suspensii de tip pushrod cu amortizoare amplasate orizontal au asigurat o înălțime extrem de mică conceptului – 1,270 mm.
Versiunea de serie Genesis Essentia va fi prezentată și lansată până în 2020, să vedem, deci, ce metamorfoze va suferi modelul până va ajunge pe linia de producție. Le va reuși oare coreenilor să implementeze cea mai mare parte din ideile prezentate pe un automobil de serie?
0
1,643
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!