Cel mai extravagant Volkswagen Golf GTI a fost creat de studenţii din Wolfsburg

Probabil cel mai extravagant concept construit pe baza Volkswagen Golf GTI a fost prezentat la festivalul GTI din oraşul austriac Carintinia, în apropiere de lacul Worthersee. Conceptul a fost elaborat de forţele comune a 15 studenţi din Wolfsburg cu vârste cuprinse între 19 şi 23 ani şi a primit denumirea de Golf GTI Next Level.
Conceptul creat de tinerii ingineri cucereşte privirea cu caroseria multicoloră, ce combină nuanţe de alb, gri şi negru, cu accente contrastante de culoare roşie. Modelul a primit un kit aerodinamic original, cu bare de protecţie modificate, ce includ un splitter frontal şi un difuzor la partea posterioară.
Caracterul sportiv al modelului este accentuat de jantele de 20 inch cu 10 spiţe, preluate de la Audi R8, ce acoperă discurile de frână carbon ceramice imense Brembo, cu etriere de culoare roşie şi inscripţii Next Level.
Interiorul a fost modificat la greu de către tinerii ingineri. Aici îşi face loc un volan nou cu comenzi incluse pentru selectarea regimului de condus şi regimul de lucru a sistemului de evacuare. Noi sunt planşa de bord digitală şi ecranul tactil al sistemului multimedia care, însă, pare să nu să se încadreze prea armonios în consola centrală.
Precum şi la exterior, habitaclul este inundat de accente contrastante de culoare roşie. În portbagaj s-a situat un ecran pliabil imens conectat la o consolă de jocuri şi un sistem audio performant de 2,480 W, fixate cu ajutorul unor piese produse cu ajutorul imprimantei 3D.
Motorul standard 2.0 TSI a fost supus unor modificări consistente. Tinerii ingineri au resetat unitatea de control al motorului şi au dotat motorul cu un turbocompresor nou şi un intercooler de dimensiuni mai mari. Drept rezultat, conceptul dezvoltă 411 CP şi 511 Nm, simţitor mai mult decât variantele de top a generaţiei curente Volkswagen Golf GTI TCR şi R Performance, care dezvoltă "doar" 290 CP şi 370 Nm şi, respectiv, 310 CP şi 400 Nm.
Cuplul este transmis pe puntea faţă prin intermediul cutiei robitizate cu 7 trepte şi dublu ambreiaj DQ381. Pentru a face faţă puterii enorme şi a menţine o stabilitate maximă pe drumuri, Golf GTI Next Level a beneficiat şi de o suspensie modificată, cu amortizoare adaptive Bilstein B16 Damptronic.
0
1,875
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!