Dieter Zetsche părăsește conducerea Daimler și Mercedes-Benz! Cine va fi succesorul?

Daimler AG anunță modificări majore în conducerea concernului. Modificările sunt planificate pentru câțiva ani înainte, însă cea ai importantă este pensionarea șefului concernului și a diviziei Mercedes-Benz Cars, Dieter Zetsche, care a deținut aceste posturi din 2006 și, respectiv 2005. Zetsche va părăs conducerea concernului german în 2019, imediat după adunarea generală a acționarilor.
Totuși, Dieter Zetsche, în vârstă de 65 ani, nu va părăsi concernul german definitiv, ci va veni la șefia consiliului de supraveghere Daimler din 2021. De menționat, că Zetsche a dedicat concernului german cea mai mare parte din viața sa, începându-și cariera aici din 1976.
Șefia Daimler și Mercedes-Benz Cars va fi preluată de suedezul Ola Kallenius, în vârstă de 49 ani – primul șef al concernului născut în afara Germaniei. Kallenius dispune de o experiență vaastă în cadrul concernului, începându-și cariera în 1993. Numirea lui Kallenius în funcțiile respective urmează să fie aprobată la adunarea generală a acționarilor din 2019. Dieter Zetsche într-un interviu a declarat că Kallenius merită pe deplin postul de director Daimler, apreciind experiența și viziunile sale.
0
3,668
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!