KIA prezintă în premieră mondială cel mai mare SUV din gama sa - noul Telluride

În acest week-end, la Săptămâna Modei de la New York, KIA a prezentat în premieră mondială prototipul de serie a celui mai mare SUV din gama sa – noul Telluride. Noul model este inspirat de la conceptul cu aceeași denumire, debutat cu doi ani mai devreme, și se va situa în topul gamei de SUV-uri KIA, cu o treaptă mai sus de Sorento Prime, înlocuind, parțial, modelul Mohave, care nu a reușit să obțină un succes în cariera sa.
Aspectul noului Telluride a fost elaborat de studioul de design KIA din California – versiunea de serie a simțit modificări consistente la partea frontală, comparativ cu conceptul, aici și-au făcut loc blocuri optice cu un alt design, un calandru mai mare. Posteriorul se inspiră mai mult de la concept, preluând forma blocurilor optice spate de la concept, cu design absolut nou pentru producătorul sud-coreean. Totodată, prototipul a debutat la evenimentul de la New York cu mai multe elemente exterioare adiționale, precum fixatoare exterioare pentru roata de rezervă, țeavă de admisie pe montanții față, precum şi elemente de protecție şi iluminare spartanice, ce nu se vor regăsi pe SUV-ul de serie, bineînțeles.
Habitaclul a fost prezentat, cel mai probabil, în varianta finală, cu mici excepții. Acesta se va face dominat de materiale de calitate înaltă, precum pielea şi lemnul, iar clienții vor fi răsfățați de lumina ambientală decorativă, destinată de obicei modelelor premium. Consola centrală dispune de un ecran tactil al sistemului multimedia în formă de tabletă, urmat mai jos de seturile de comenzi pentru sistemele audio și de climatizare, devenite familiare pentru KIA. Instrumentarul de bord de la interiorul prototipului este unul analogic, deși nu este exclus că versiunea de serie va dispune de un instrumentar digital inclus în lista opționalelor. La interior vor putea fi adăpostite până la 8 persoane, în format 2+3+3.
Caracteristicile și datele tehnice nu sunt dezvăluite. La moment se cunoaște doar că Telluride, printre altele, va dispune de un propulsor V6. Premiera versiunii finale de serie va avea loc la începutul anului viitor, la Salonul Auto de la Detroit.
0
1,491
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!