Premieră: Renault Kadjar facelift se prezintă cu motorizări mai performante şi design împrospătat

Lansat pentru prima dată în 2015, Renault Kadjar a propulsat marca franceză în segmentul SUV-urilor, astfel încât în circa 3 ani de la apariţie, în cele 50 ţări în care este comercializat, Kadjar a fost ales de peste 450 mii clienţi. Acum francezii prezintă versiunea facelift a bestseller-ului său, care a evoluat atât la capitolul design exterior, cât şi la nivel de substrat tehnic.
Partea frontală demonstrează o evoluţie şi modernizează aspectul exterior al SUV-ului francez. Blocurile optice faţă şi-au păstrat forma, dar au căpătat lumini de zi de tip LED cu un ornament diferit. Calandrul a fost mărit, iar bara de protecţie faţă are mai multe suprafeţe vopsite în culoarea caroseriei, cât şi blocuri noi pentru luminile anti-ceaţă.
Posteriorul aduce elemente LED interioare noi pentru blocurile optice spate şi o altă bară de protecţie. Vor fi disponibile două seturi noi de jante din aliaj, de 17 şi 19 ţoli, iar lista culorilor caroseriei a fost suplinită cu trei nuanţe – Oural Green, Iron Blue şi Highland Gray.
Interiorul a beneficiat de actualizări foarte interesante pentru cel din spatele volanului. Sistemul multimedia s-a ales cu un ecran cu un aspect mai elegant, cu o diagonală de 7 inch. Sistemul multimedia R-LINK 2 a devenit compatibil cu smartphone-urile graţie contectivităţilor Apple CarPlay şi Android Auto. Mai jos de ecranul sistemul multimedia este poziţionat setul de comenzi pentru sistemul de climatizare revizuit – acum acesta este prezentat de 3 rotile cu ecrane cu afişajele setărilor curente la interior, precum în cazul noii generaţii Dacia Duster. Pe lângă aceasta, francezii au îmbunătăţit calitatea materialelor şi inserţiilor de la bord, iar pentru clienţi vor fi disponibile câteva variante de nuanţe de tapiserie noi.
Lista motorizărilor disponibile pentru Renault Kadjar în urma facelift-ului a fost suplinită cu noua unitate turboaspirată, pe benzină, 1.3 TCe, debutată pe monovolumurile Scenic şi crossover-ul Captur. Unitatea cu 4 cilindri a fost dezvoltată în cooperare cu Daimler. Motorul respectiv este oferit în două variante de putere – cu 140 şi 160 CP la activ. Benzinarul se cuplează la cutia manuală cu 6 trepte, iar opţional poate fi dotat cu cutia automată EDC. Toate versiunile sunt dotate cu filtru de particule şi se conformează noului standard WLTP.
Propulsorul turbodiesel 1.5 dCi a primit un surplus de putere şi livrează în versiunea incipientă 115 CP (+5 CP), pe când versiunea de top de 1.7 litri are la activ 150 CP! Ambele motoare se cuplează standard la cutia manuală cu 6 trepte, pe când pentru cea incipientă este disponibilă cutia robotizată.
Premiera publică a noului Renault Kadjar facelift va avea loc în câteva săptămâni după premiera în spaţiul web. Ulterior SUV-ul francez va fi lansat pe piaţă, inclusiv în Republica Moldova. Cu lansarea versiunii actualizate, Renault va oferi noul Kadjar facelift în versiunea specială Wave, bazată pe nivelul de dotare Life, ce include tapiserie specială la interior cu cusături contrastante de culoare albastră, sistemul multimedia R-LINK 2 cu ecran tactil de 7 inch, sistem de climatizare bi-zonal, jante de 19 ţoli şi multiple inserţii cromate la exterior.
0
2,267
GALERIE FOTO (52 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!