Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: noul Aston Martin Rapide E - partenerul 100% electric al lui James Bond

16 Aprilie 2019 - 12:03
Redacţia PiataAuto.md
Aston Martin prezintă în premieră la Salonul Auto de la Shanghai noul coupe cu 4 uși 100% electric Rapide E. Electromobilul de performanță debutează în versiunea de serie și curând va fi lansat pe piață. Totodată, noul model va acompania spionul britanic James Bond în noua peliculă Bond 25.
Parametrii tehnici Aston Martin Rapide E au fost dezvăluiți, însă, până la premiera oficială – electromobilul este propulsat de două motoare electrice, amplasate pe puntea spate, ce livrează în tandem o putere totală de 612 CP și 950 Nm. Având o greutate proprie de 2,140 kg, Rapide E accelerează până la 100 km/h în doar 4.2 secunde, cu 0.2 secunde mai rapid decât versiunea de top Rapide AMR, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.
Partea frontală a noului electromobil britanic este inspirată de la versiunea de top Rapide AMR, cu mici actualizări stilistice, pe când jantele de 21 țoli sunt originale. Grație modificărilor exterioare, electromobilul are un coeficient aerodinamic cu până la 8% mai eficient, decât versiunile echipate cu motoare termice. Britanicii nu au dezvăluit autonomia noului electromobil, dar au menționat că bateria de 65 kWh poate asigura un parcurs de peste 200 mile (322 km) cu un singur plin, conform ciclului apropiat de regimul de exploatare real WLTP.
La interior Rapide E a primit cadrane de bord digitale cu ecran de 10 inch. Sistemul multimedia este reprezentat de un ecran de 8 inch – acesta va oferi conexiuni Apple CarPlay și Android Auto, dar și va afișa parametrii și starea bateriei electromobilului pe ecranul smartphone-ului proprietarului la distanță.
Noul Aston Martin Rapide E va fi produs într-un număr limitat la doar 155 unități. Producția va avea loc la uzina britanicilor din Saint Athan, Țara Galilor. Ulterior la această uzină va fi produs SUV-urile DBX și Lagonda All-Terrain.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter