Opel pășește în segmentul electromobilelor cu noul Corsa-e! Premieră oficială

La puțin timp după ce primele imagini cu noua generație Opel Corsa în interpretarea sa electrică s-au strecurat în spațiul web, germanii au publicat un set de informații oficiale despre noul său electromobil. Opel Corsa-e a preluat substratul tehnic electrificat de la "fratele" Peugeot 208 și se pregătește de ofensivă pe piața electromobilelor din Europa.
După cum se anunța anterior, noua generație Opel Corsa este construită pe baza platformei CMP, dezvoltate de concernul PSA, care va sta la baza celor mai noi modele din cadrul concernului, fie dotate cu motoare tradiționale cu combustie internă, fie cu sisteme de propulsie hibridă sau electrică. Cu noua generație Corsa germanii pun accentul pe electrificare, iar debutul compactei anume în varianta 100% electrică vine doar să confirme acest fapt.
Opel Corsa-e adoptat noul limbaj stilistic corporativ Opel și vine cu o siluetă atletică cu muchii ascuțite, ce să inspire dinamism. Planșa de bord de la interior este la fel de bine segmentată, precum la actualele Opel Astra și Opel Insignia, însă vine cu un ecran al sistemului Multiumedia Navi mai generos cu o diagonală de 7 inch, oferit standard, sau un ecran de 10 inch Multimedia Navi Pro, disponibil opțional. În premieră pentru Corsa, cu afișaje digitale în schimbul cadranelor de bord tradiționale. O altă premieră pentru Corsa sunt farurile adaptive IntelliLux LED Matrix, ce includ 8 elemente de iluminare.
Electromobilul compact este propulsat de un motor electric de 100 kW, echivalentul a 136 CP, capabil să dezvolte un cuplu maxim de 260 Nm, transmis pe puntea față. Accelerația până la 50 km/h este una remarcabilă, de doar 2.8 secunde, iar pentru cucerirea vitezei de 100 km/h compacta electrică va avea nevoie de 8.1 secunde. Motorul electric este alimentat de la un set de baterii cu o capacitate de 50 kWh, ce-i asigură o autonomie de până la 330 km, calculată conform standardului WLTP. Pe lângă un nivel de autonomie suficient pentru exploatarea urbană, Corsa-e își mai poate suplini rezervele de energie în proporție de până la 80% fiind alimentat timp de doar 30 minute la o stație de încărcare rapidă.
Anterior germanii anunțau că Corsa-e va fi printre primele versiuni Corsa F disponibile pe piață. Termenii de lansare nu au fost anunțați, însă cel mai probabil electromobilul va putea fi achiziționat până la finalul acestui an. Premiera versiunilor dotate cu motoare cu combustie internă va avea loc la 4 iunie curent, iar atunci germanii vor veni cu informații adiționale despre startul vânzărilor.
0
496
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!