Tunerii britanici au transformat hot-hatch-ul nipon Honda Civic Type R într-un bolid de rally

În cadrul festivalului SMMT Test Day din Marea Britanie a fost prezentate două versiuni modificate de tunerii britanici a hot-hatch-ului Honda Civic Type R. Un exemplar a fost adaptat pentru cursele de rally și denumit OveRland de atelierul Ralph Hosier Engineering, iar cel de-al doilea exemplar a beneficiat de modificări ce au rezultat într-un surplus de putere pentru unitatea de propulsie standard, ce livrează acum peste 400 CP.
Specialiștii din cadrul atelierului Ralph Hosier Engineering s-au inspirat din bolizii Safari, participanți la cursele de rally. Honda Civic Type OveRland se distinge de hatchback-ul de performanță standard printr-o gardă la sol de 229 mm și aripi evazate. Tunerii britanici au decis să nu introducă prea multe modificări la nivel de suspensie, pentru a menține ținuta de drum impecabilă, cu care se laudă Civic Type R. Unitatea de propulsie nu a suferit modificări, însă hot-hatch-ul nipon pare a fi pregătit pentru cursele de rally.
Cel de-al doilea Civic Type R prezentat în cadrul festivalului a fost modificat de atelierul Team Dynamics Motorsport. Acest hatchback s-a ales cu actualizări pentru unitatea de propulsie de 2.0 litri. În urma modificărilor, benzinarul a indicat o creștere a puterii de la 320 la 406 CP, în timp ce cuplul maxim a fost mărit de la 400 la 500 Nm. Surplusul de putere a rezultat în urma înlocuirii unității de control a propulsorului și modificărilor la nivelul sistemelor de admisie și evacuare.
La exterior Civic Type R a primit un kit aerodinamic revizuit cu aripi evazate și incizii de aer adiționale, iar jantele standard au fost înlocuite cu jantele Team Dynamics pentru reducerea greutății proprii, "încălțate" în pneurile sport Dunlop DZ03G. Britanicii nu au dezvăluit caracteristicile dinamice ale modelului modificat, însă varianta standard Honda Civic Type R este capabilă să accelereze până la 100 km/h în 5.7 secunde.
0
548
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!