Ultimul Smart dotat cu motor cu ardere internă: germanii prezintă ediția de adio Final Collector’s Edition

Smart renunță în totalitate la motoarele cu ardere internă: germanii prezintă ediția de adio Final Collector’s Edition pentru ultra-compacta Smart ForTwo cu motor pe benzină sub capotă. Ediția finală va încheia cariera modelelor compacte dotate cu motoare cu ardere internă, iar ulterior compania se va axa pe producția electromobilelor.
Ediția finală a fost creată în colaborare cu specialiștii BRABUS și designerul Konstantin Grcic. În total vor fi construite doar 21 unități Smart ForTwo decapotabile, cu caroserie bicoloră, ce combină nuanțele de galben și negru, limbaj stilistic ce continuă până și pe jantele originale, pentru puntea față fiind rezervate jante de culoare galbenă și, respectiv, pentru puntea spate fiind prevăzute jante negre.
Combinația de culori se regăsește și la interior, la nivel de planță de bord și scaunele tapisate cu piele Nappa. Pe alocuri sunt încrustrate inscripții cu denumirea ediției speciale și numărul seriei #21, ce indică tirajul total de exemplare planificate pentru producție.
Numărul "21" nu a fost ales aleatoriu – exact 21 ani se împlinesc de la lansarea primului model Smart în 1998. Germanii nu au anunțat prețul ediției speciale și țările în care aceasta va fi disponibilă, limitându-se doar la informația că producția modelelor Smart dotate cu motoare termice și, respectiv, producția seriei speciale de adio se va încheia în luna august a acestui an.
Începând cu anul viitor Smart va produce doar automobile dotate motoare electrice, iar controlul asupra companiei va reveni, parțial, celor de la Geely, ce anterior au achiziționat și o cotă din acțiunile Daimler. Producția compactelor electrice, de asemenea, va fi mutată în China.
0
2,069
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!