Volkswagen pregătește încă un crossover compact pentru piața europeană! Când va avea loc lansarea?

Acum că popularitatea SUV-urilor este în continuă creștere pe piața mondială, constructorii auto urmăresc să-și diversifice oferta în segment, încât varietatea de dimensiuni și forme oferite în clasa SUV-urilor depășește uneori oferta modelelor clasice în rândul sedanurilor, hatchback-urilor și break-urilor! Fiind unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial, Volkswagen tinde să acopere toate nișele existente pe piață, iar pentru următorii doi-trei ani pregătește câteva premiere speciale în segment, pentru clienții europeni.
Potrivit datelor furnizate de publicația WardsAuto, Volkswagen dezvoltă un nou crossover compact urban pentru piața europeană. La moment nu se cunosc dimensiunile și poziționarea pe piață a viitorului model pe fundalul celor două crossover-e proaspăt lansate T-Roc și T-Cross, dar nici denumirea acestuia. Totuși, potrivit informațiilor oferite de voci din interiorul companiei, noul model va avea la bază platforma modulară MQB, comună cu modelele Polo și T-Cross, însă comparativ cu modelul din urmă, noul crossover va pune accent pe sportivitate în intenția de a cuceri interesul clienților tineri din Europa.

Noul model ar urma să fie produs la uzina germanilor din Landaben, Spania, unde în prezent sunt produse modelele Polo și T-Cross și, de altfel, crossover-ul va moșteni și motorizările disponibile pentru cele două modele în prezent. Afară de motorizările tradiționale cu combustie internă, noul model va mai avea versiuni hibride și electrice.
Premiera noul crossover va avea loc, însă, nu mai devreme de anul 2021, iar producția de serie ar urma să fie lansată din 2022. Între timp germanii ar putea prezenta concepte ce vor prefața designul exterior și silueta noului model, dar și vor dezvălui denumirea acestuia.
0
307
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!