Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-AMG prezintă prima versiune de performanță pentru noul SUV compact - GLB 35 4MATIC

29 August 2019 - 10:49
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz GLB primește prima sa versiune de performanță din partea diviziei Mercedes-AMG. SUV-ul compact cu 7 locuri s-a ales cu elemente decorative mai agresive la nivel de design exterior și îmbunătățiri tehnice pentru unitatea de propulsie, Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC fiind cea mai performantă versiune pentru noul model la moment. Ulterior germanii vor lansa versiuni mai performante.
Din punct de vedere al substratului tehnic noul Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC este foarte apropiat de compactele A-Class și CLA cu același indice – SUV-ul are sub capotă benzinarul turboaspirat M 260 de 2.0 litri, ce livrează 306 CP și 400 Nm. În cazul lui GLB, însă, motorul se cuplează la noua cutie AMG Speedshift DCT 8G cu 8 rapoarte, în timp ce modelele A-Class și CLA cu același indice utilizează cutia cu 7 trepte. Cuplul este transmis pe ambele punți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală 4MATIC.
Proprietarii noului AMG GLB 35 4MATIC vor putea alege dintre cele 5 regimuri de condus cu posibilități vaste de ajustare după bunul plac: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ și Individual. Standard este inclusă funcția Race-Start cu sistem de launch control pentru accelerări savuroase.
Comparativ cu versiunile prezentate anterior, modelul cu indicile "35" are o suspensie resetată, mai rigidă, cu amortizoare și arcuri noi. În lista opționalelor este inclusă suspensia sport adaptivă. Caracteristicile dinamice îmbunătățite sunt însoțite și de un sistem de frânare mai eficient, cu etriere cu 4 pistoane pe puntea față și discuri de frână de 350 mm, în timp ce la posterior se vor regăsi frânele cu câte un piston și discuri de 330 mm.
La nivel de design exterior noul Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC s-a ales cu bare de protecție restilizate, cu incizii de aer mai mari și calandru distinctiv cu grile verticale. Standard sunt prevăzute jante originale de 19 țoli, iar clienții mai pot opta pentru setul opțional de jante de 20 țoli. Cu modificări s-a ales și interiorul, unde și-a făcut loc volanul sport AMG, scaune sport cu suport lateral mai pronunțat și inserții decorative inspirate din sporturile cu motor.
Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC poate accelera până la 100 km/h în doar 5.2 secunde, fiind unul dintre cele mai dinamice SUV-uri din clasă, iar viteza maximă este tradițional limitată electronic la 250 km/h. Premiera publică a noii versiuni de performanță va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt peste câteva săptămâni, iar lansarea pe piață va avea loc în primele luni ale anului viitor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (27 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter