Versiunea electrică Renault Twingo va prelua substratul tehnic de la Smart EQ Fortwo

22 Ianuarie 2020, 16:23
Denis Godorozea
Renault a confirmat premiera versiunii 100% electrice a compactei Twingo în acest an. Citadinul francez va avea un substrat tehnic preluat de la modelele electrice sub-compacte Daimler şi va oferi o autonomie suficientă pentru câteva zile de navigare prin jungla urbană.
Versiunea electrică Renault Twingo Z.E. va avea un substrat tehnic unificat cu electromobilul Smart EQ Fortwo. Francezul va prelua de la compacta celor de la Daimler motorul electric de 82 CP şi 160 Nm, dar şi bateria de 17.6 kWh. Într-o ipostază similară modelul german poate parcurge până la 160 km cu un singur plin. Potrivit informaţiilor confirmate oficial de reprezentanţii Renault, noul Twingo Z.E. va putea fi încărcat de la o sursă Type 2 cu 22 kW, iar astfel încărcarea bateriei de la 10% până la 80% va avea loc în circa 35 minute.
Presa occidentală anticipează premiera Twingo Z.E. în cadrul Salonului Auto de la Geneva, ce se va desfăşura în luna martie a acestui an. Lansarea pe piaţă va avea loc, însă, mai târziu, mai aproape de sfârşitul anului.
1
1,502
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!