Mercedes-Benz va bombarda piaţa cu 32 premiere în următorii 3 ani

4 Februarie 2020, 12:58
Denis Godorozea
Următorii trei ani vor fi extrem de încărcaţi pentru Concernul Daimler — germanii planifică să lanseze cel puţin câte 10 automobile noi pe an, până la finalul lui 2022 fiind pregătite 32 premiere, printre care limuzine, SUV-uri, hibride şi electromobile. Să vedem ce premiere vor avea loc în acest an şi ce surprize pregătesc germanii pentru 2021 şi 2022.
Anul curent va fi unul mai special pentru berlinele clasice Mercedes-Benz, or germanii vor prezenta noile generaţii C-Class şi S-Class, iar concomitent va fi actualizată actuala generaţie E-Class, pentru care constructorul din Stuttgart pregăteşte modificări consistente în materie de design, dar şi pe plan tehnic. O altă premieră importantă, în special pentru gama de electromobile cu sigla Mercedes-Benz, este nava amiral electrică Mercedes-Benz EQS.
De altfel, până în 2023 germanii vor diversifica simţitor oferta în segmentul electromobilelor, pe lângă nava amiral EQS, unicul model electric actual EQC va mai fi acompaniat de SUV-urile electrice EQA şi EQB şi EQG, fiind pregătit şi un sedan mai compact cu indicile EQE. Mai mult de atât, ofensiva în segmentul automobilelor ecologice va fi susţinută de brandul Smart, care a renunţat în totalitate la motoare termice în favoarea celor electrice, iar curând gama brandului va fi suplinită cu un crossover compact, alături de electromobilele actuale Frotwo şi Forfour.
Afară de modele eco germanii vor să-şi consolideze poziţiile în segmentul modelelor de performanţă, care în cadrul Mercedes-Benz sunt semnate de AMG. În segmentul respectiv una dintre cele mai apropiate şi importante premiere este debutul noului Mercedes-AMG GT 73, supercar-ul cu propulsie de tip plug-in hybrid şi peste 800 CP la activ. Mai târziu gama va fi suplinită cu hypercar-ul original Mercedes-AMG One, şi bolidul de curse Mercedes-AMG GT, în interpretarea coupe cu 2 portiere.
În rândul premierelor mai exotice şi mai speciale pentru adevăraţii fani ai mărcii germane se enumeră noua generaţie Mercedes-Benz SL, care după o pauză de două decenii va opta din nou pentru un plafon textil. SL va veni să înlocuiască concomitent şi coupe-ul şi decapotabila Mercedes-Benz S-Class, producţia cărora va fi finalizată în 2022.
1
1,666
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!