Alte două curse Formula 1 au fost amânate din cauza coronavirusului

16 Martie 2020, 08:32
Denis Godorozea
Formula 1 anunţă amânări noi pentru cursele din sezonul 2020. La finalul săptămânii trecute a fost anunţată amânarea Marelui Premiu al Australiei, în contextul epidemiei de coronavirus de tip nou, iar ulterior decizii similare au afectat competiţiile planificate pentru statele Bahrain şi Vietnam.
Aşadar, până acum din cauza pandemiei Covid-19 au fost amânate cursele Formula 1 din China, Australia, Bahrain şi Vietnam. În acest context sezonul 2020 ar putea începe abia în luna mai a acestui an, cu primele curse europene. Există, însă, riscul ca şi aceste competiţii să fie amânate sau chiar anulate, or coronavirusul face ravagii în aceste zile pe întreg teritoriul Europei, autorităţile fiind nevoite să impună restricţii pentru manifestările publice, competiţii şi alte activităţi care implică concomitent un număr mare de persoane.

Deocamdată nu se cunoaşte pe ce perioadă au fost amânate cursele din China, Australia, Bahrain şi Vietnam, cei de la Formula 1 nu au anunţat date exacte când vor avea loc cursele. Cei de la FIA au menţionat, însă, că vor revizui calendarul curselor, iar deciziile vor fi luate în strictă conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
De menţionat că mai multe competiţii din domeniul auto au fost afectate de pandemia de coronavirus. Printre cursele anulate se enumeră Formula-E, WEC şi Moto GP. Concomitent are de suferit întreg sportul la nivel mondial — americanii au anulat meciurile NBA şi NHL, iar în Europa sunt amânate meciurile de fotbal.
0
1,193
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!