Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Autorităţile britanice au solicitat constructorilor auto să înceapă producţia utilajelor medicale

18 Martie 2020 - 13:39
Denis Godorozea
Autorităţile britanice solicită ajutorul constructorilor auto pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus de tip nou Covid-19. Premierul britanic Boris Johnson a îndemnat uzinele producătoare de automobile să înceapă producţia echipamentelor medicale, astfel, Rolls-Royce, Jaguar, Land Rover, Ford şi Honda ar putea produce diverse dispozitive medicale, precum cele de ventilare artificială a plămânilor.
Apelul premierului vizează cel puţin 60 de uzine din Marea Britanie, care produc automobile sau componente pentru industria auto. Companiile locale ar putea contribui nu doar prin producţia, dar şi prin proiectarea sau achiziţia echipamentelor medicale. Reacţia constructorilor auto nu s-a lăsat mult aşteptată: cei de la Rolls-Royce şi Jaguar Land Rover au anunţat că sunt gata să ajute prin orice metodă posibilă, iar Honda a anunţat că este gata să ofere statului câteva linii pentru producţia dispozitivelor medicale.
La ora actuală în Marea Britanie au fost înregistrate circa 1,600 cazuri de infecţie cu coronavirus de tip nou Covid-19. Epidemia a provocat nu mai puţin de 55 decese. Amintim că la nivel global pandemia a depăşit pragul psihologic de 200 mii persoane infectate, iar numărul deceselor a trecut de 8,000.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter