Motoarele rotative ar putea reveni în gama Mazda în cadrul sistemelor de propulsie electrică

8 Aprilie 2020, 17:29
Denis Godorozea
Fanii Mazda visează de ani buni la revenirea motoarelor Wankel în oferta constructorului nipon, din nefericire, însă, acestea au rămas doar file în istoria constructorului odată cu pensionarea modelelor sportive din seria RX. Dar se pare că cei de la Mazda pregătesc, totuşi, o surpriză pentru fani, însă într-o interpretare niţel diferită.
Potrivit informaţiilor preliminare, iniţial motoarele rotative vor reveni în oferta Mazda doar în calitate de range-extender pentru modelele electrice. Cel mai probabil, primul model cu o asemenea opţiune ar putea fi chiar proaspătul crossover electric Mazda MX-30, debutat în toamna anului trecut. Primul electromobil al mărcii este echipat cu un motor electric de 143 CP, alimentat de la o baterie de 35.5 kWh, capabilă să asigure o autonomie de doar circa 200 kilometri. Niponii au explicat ulterior, însă, că au făcut alegerea pentru o baterie mai mică pentru a reduce costurile şi preţul final al maşinii pe piaţă, autonomia specificată fiind suficientă.
Acum se pare că, totuşi, vor exista versiuni MX-30 cu o autonomie mai mare, or echipat cu un motor rotativ în rol de range-extender crossover-ul ar putea parcurge distanţe duble. Bineînţeles, niponii nu au specificat la această etapă caracteristicile şi locul amplasării motorului, aceste informaţii urmează să fie difuzate mai târziu, însă ar putea fi vorba despre unitatea de 0.3 litri, care va sta la baza motorizării electrificate XEV. De menţionat, că tehnologii similare sunt implementate şi de alţi constructori: de exemplu, cei de la BMW oferă un range extender de 0.65 litri pentru compacta electrică i3, care aduce un surplus de autonomie de 150 km.
0
1,162
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!