Gafa anului? Autorităţile au aplicat marcaj greşit la delimitarea benzilor transportului public

20 Mai 2020, 13:17
Denis Godorozea
Mediul online din Moldova este inundat de meme-uri şi glume pe seama gafei comise de autorităţi în aplicarea marcajului rutier pentru delimitarea benzilor de circulaţie dedicate doar transportului public, apărute în centrul capitalei săptămâna aceasta. Internauţii critică autorităţile pentru că au aplicat greşit marcajul rutier.
Benzile dedicate transportului public apărute pe mai multe străzi din centrul Chişinăului sunt marcate cu vopsea de culoare galbenă, iar acest marcaj, însă, are o cu totul altă menire în Regulamentul Circulaţiei Rutiere din ţara noastră. De culoare galbenă este marcajul 1.4, care interzice, de fapt, oprirea în zona marcată. Benzile dedicate transportului public, însă, ar fi trebuit delimitate cu marcajul 1.2 de culoare albă.
Sursă foto - Agora.md

Marcajul galben 1.4 se aplică doar pe bordurile trotuarelor sau pe marginea carosabilului pentru a interzice oprirea în zonă. Autorităţile au venit cu o reacţie în acest sens — viceprimarul capitalei a luat act de criticile aduse în adresa autorităţilor şi a scris că marcajul aplicat este unul temporar, iar marcajul de culoare albă conform standardelor ar urma să apară mai târziu, după ce străzile respective vor fi reparate.
Potrivit Agora.md, apariţia marcajului de culoare galbenă a creat confuzii în rândul şoferilor, or intersectarea acestuia este interzisă, deşi strada Puşkin intersectează mai multe străzi, accesul pe care are loc prin virarea la dreapta, precum străzile Kogălniceanu, Bucureşti, 31 August şi Veronica Micle.
0
3,317
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!