(VIDEO) Cum se conduc două dintre cele mai fabuloase creaţii auto moderne inspirate din trecut, Alfaholics GTA-R şi Tuthill 911 SCRS

26 Martie 2024, 15:52
Redacţia PiataAuto.md
În zilele noastre, aproape că ne-am obişnuit să auzim preponderent despre premiere de modele electrice, cu 500, 700 sau chiar mai mulţi cai-putere, dar totodată nu ne mai miră nici greutăţile de 2,3-2,7 tone şi mai mult. Doar atunci când auzim despre un Cadillac Escalade IQ electric, care cântăreşte 4 tone la gol, şi doar bateria căruia cântăreşte 1,3 tone, ne bate gândul că undeva lucrurile o iau şi razna uneori. Ei bine, există maşini moderne superbe mai puţin cunoscute, care cântăresc mai puţin decât bateria unui Cadillac. E valabil pentru ambele restomoduri de mai jos. Şi sunt atât de superbe, încât pot fi o descoperire senzaţională pentru orice pasionat auto, mai ales dacă ne gândim că nu sunt nişte maşini clasice în sens deplin, ci nişte creaţii moderne inspirate din trecut.
Spre exemplu, Alfa din imagine e creată de cei de la Alfaholics, are şi numele de GTA-R, şi chiar dacă arată identic cu o maşină clasică Alfa, are caroseria produsă în zilele noastre, integral turnată din fibră de carbon.
Multe din componentele mecanice sunt absolut noi, dar toate au geometrie similară cu cele clasice. Doar că, folosind materiale mai noi, cu o precizie mai mare, s-a putut decoperta adevărata performanţă supremă din ingineria originală Alfa de acum mulţi ani. Şi asta face ca şi sunetul motorului să fie similar, şi agilitatea în condus.
Maşina asta scoate acum 243 CP, însă cântăreşte doar 797 kg! E puţin mai multe de jumătate din bateria acelui Cadillac! La nici 800 kg, nu e de mirare că maşina asta joacă e într-o cu totul altă ligă a legilor fizicii. E ca şi cum a evadat din codul penal şi orice ar face, e doar contravenţional, pentru că are cu totul alte unităţi de măsură. Iar asta înseamnă că reacţionează cu totul altfel la forţe centrifuge şi la felul în care poate fi stăpânită în derapaje controlate!
Porsche, spre deosebire de Alfa, şi-a păstrat în producţia actuală modelul său legendar, dar asta nu face mai puţin valoroasă ideea de a avea un mode clasic reconstruit acum de la zero, cu 324 CP scoşi dintr-un motor de 3,8 litri boxer. Şi această maşină e super uşoară, cântărind doar 1.215 kg.
Iar ca să ne amintim ce fac cei de la Tuthill, putem arunca o privire la un alt Porsche clasic despre care scriam şi care a devenit capabil să atingă 11.000 rpm datorită lor, iar pentru a le afla istoria completă, putem vedea şi istoria unui raliu tipic prin Africa din cele pe care Francis Tuthill, fondatorul atelierului, le organizează periodic pentru clienţii săi.
Până a face o incursiune în articolele de mai sus, însă, îl putem admira pe Chris Haris conducând ambele aceste bijuterii moderne mai jos, turând motoarele şi scoţând melodii inimaginabile din ele.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
835
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!