Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acelaşi motor şi caracteristici îmbunătăţite: noul Cupra Ateca facelift se prezintă în premieră

22 Iunie 2020 - 14:11
Denis Godorozea
La o săptămână după ce SEAT a prezentat versiunea actualizată a crossover-ului Ateca, cei de la Cupra prezintă modificările preparate pentru SUV-ul similar din propria gamă. Tehnic, aparent, modelul cu emblema Cupra a rămas neschimbat, însă caracteristicile tehnice au fost îmbunătăţite mult, iar Ateca va putea umili acum chiar şi sportcar-urile!
Modificările estetice sunt aproape identice cu cele pregătite de cei de la SEAT, cu excepţia elementelor distinctive ale gamei Cupra, precum calandrul stilizat, emblemele proprii. Totodată, facelift-ul i-a adus SUV-ului bare de protecţie noi, iar la interior clienţii se vor bucura de noul ecran al sistemului multimedia de 9.2 inch, care oferă acum conectivităţi Apple CarPlay şi Android Auto, iar sistemul mai include şi comenzi vocale.
Cea mai importantă modificare la interior este, însă, noul volan, cu două comenzi dedicate pentru selectarea regimului de condus, ceva asemănător cu ceea ce oferă BMW pe modelele sale de performanţă. Butonul din stânga include regimul Cupra, iar cel din porneşte/opreşte motorul.
Substratul tehnic nu a suferit modificări vizibile — Cupra Ateca este în continuare dotată cu benzinarul 2.0 TSI, ce dezvoltă 300 CP şi 400 Nm. În schimb, inginerii au optimizat sistemele de operare şi doar aceste optimizări au permis SUV-ului să obţină un rezultat îmbunătăţit cu 0.3 secunde în exerciţiul de acceleraţie 0-100 km/h, până la 4.9 secunde. Viteza maximă a rămas, însă, aceeaşi, de 247 km/h.
Lansarea comercială pe piaţa europeană va avea loc în vara acestui an. Preţurile pentru Cupra Ateca pornesc în Europa de la 44,000 euro, iar versiunea de performanţă a reuşit să obţină o cotă de 15% din totalul vânzărilor SUV-ului SEAT.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter