Generaţie nouă sau facelift amplu? Primele imagini cu noul Lexus IS

15 Iunie 2020, 10:27
Denis Godorozea
Premiera noului Lexus IS a fost planificată pentru ziua de mâine, însă aşa cum se mai întâmplă în industria auto, primele imagini cu noul sedan "au scăpat" în mediul online! Cel mai probabil pe cale neoficială. Aşa cum nu dispunem deocamdată de informaţii despre substratul tehnic, aspectul exterior şi mai ales ambianţa interioară ne trezesc mai multe semne de întrebare, decât oferă răspunsuri.
Oarecum puteam anicipa că Lexus IS şi alte modele compacte din gama constructorului premium japonez vor prelua o parte din elementele stilistice cu care a debutat cel mai compact crossover din gamă, UX. Noul sedan are o fascie frontală cu blocuri optice aproape identice, ba chiar prize de aer asemănătoare pe extremităţile barei de protecţie faţă. La posterior modificările sunt la fel de consistente — IS a beneficiat de blocuri optice noi unite între ele cu un element LED orizontal absolut funcţional. Aici sedanul compact trezeşte mai multe asemănări cu noua generaţie ES.
Ei bine, limbajul stilistic păstrat dar evoluat dintre generaţii este absolut firesc pentru un constructor auto, în special unul premium. Dar dacă să fim mai atenţi la silueta maşinii şi în special partea laterală — nu seamănă prea mult cu precedenta generaţie IS? Ar fi ok, să fi fost vorba despre un facelift de mijloc de carieră, însă generaţia precedentă a fost lansată în 2013!
Cel mai mult noul Lexus IS este trădat, însă, de interiorul său, care pare a fi identic cu generaţia precedentă, cu ultimile actualizări la bord lansate în 2018. Totuşi, la interior cel puţin putem anticipa câteva combinaţii noi de tapiserie şi inserţii, dar şi actualizări la nivel de multimedia — acum IS va fi obligat să ofere conectivităţi mai avansate de conectare. Despre noul sistem multimedia sugerează şi touchpad-ul de pe tunelul central, care a venit să înlocuiască vechiul joystick.
Astfel, se pare că Lexus IS nu se grăbeşte să treacă pe platforma modulară TNGA, pe care se bazează marea parte dintre modelele noi Toyota şi câteva modele din gama Lexus. O veste, parţial, bună pentru fani e că în aceste condiţii IS va rămâne un sedan cu tracţiune pe puntea spate. Mai mult de atât, se anticipează că şi gama motorizărilor va rămâne aceeaşi, cu benzinar turbo de 2.0 litri şi un sistem hibrid cu benzinarul aspirat V6 de 3.5 litri sub capotă.
0
1,610
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!