Volvo P1800 revine în format electric? Prototipul misterios surprins pe drumurile publice în timpul testelor

27 Iulie 2020, 13:57
Denis Godorozea
Volvo P1800 este unul dintre cele mai îndrăgite modele clasice suedeze, unul apreciat de fanii mărcii probabil la fel de mult, precum un Mercedes-Benz 300 SL Gullwing este preferat de fanii mărcii din Stuttgart. Modelul, însă, are aproape 60 de ani de la prima lansare şi nu are un succesor în gama actuală. Ei bine, acum pe drumurile publice a fost surprins un prototip cu forme similare, dar unul electric, conform surselor, şi camuflat de-a binelea. Volvo pregăteşte o surpriză pentru fani?
Originea maşinii camuflate din imagini nu este cunoscută, însă. Ba chiar probabilitatea lansării oficiale a unui asemenea model de către Volvo este aproape nulă, în contextul în care suedezii au relatat anterior că nu planifică să-şi diversifice gama decât cu sedanuri, hatch-uri, break-uri şi SUV-uri cu siluete clasice — deci conducerea Volvo a renunţat la dezvoltarea unor coupe-uri, decapotabilelor pentru a rezerva mijloace pentru modele ce au un potenţial mai mare pe piaţă. Pe de altă parte, un asemenea proiect ar putea aparţine celor de la Polestar, divizia de performanţă suedeză, care a fost transformată într-un constructor auto separat, de electromobile de performanţă. Dar cel mai recent concept din gama Polestar sugerează că constructorul vrea să aibă o gamă de modele separată în materie de design de Volvo, unificate urmând să fie doar soluţiile tehnice.
Astfel, s-ar putea ca acest prototip misterios să aparţine unei companii terţe, sau unui atelier de tuning. De menţionat doar că pelicula protectoare utilizată pe această maşină de teste seamănă foarte mult cu cele cu care obişnuiesc Volvo şi Polestar să-şi acopere viitoarele modele.
0
1,806
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!