Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Fanul Mazda a transformat legendara RX-7, cumpărată cu 1,500 dolari, într-un bolid de vis

3 August 2020 - 17:41
Denis Godorozea
Mazda RX-7 este un sportcar iconic în istoria constructorului japonez, o maşină de vis pentru fanii mărcii şi un protagonist al curselor de drift şi tuning-ului de mai bine de 20 de ani. Astăzi putem savura din istoria magnifică a unui fan de RX-7, care şi-a transformat bijuteria achiziţionată cu bani mici într-un bolid de vis.
Este vorba despre o Mazda RX-7 de a treia generaţie (FD), lansată în producţie în 1992. Maşina asta avea sub capotă un singur propulsor, legendarul benzinar rotativ twin-turbo de 1.3 litri, cu 265 CP la activ în cazul cutiei manuale, sau cu 255 CP în cazul cutiei automate (280 CP după facelift-ul din 1996).
Proprietarul acestei Mazda RX-7 a cumpărat maşina în 2013, chiar din Japonia, după care a importat-o în SUA. Cu maşina a făcut cunoştinţă fiind angajat al Forţelor Armate SUA, aflat în Japonia, iar vânzătorul a fost gata să se despartă de această legendă japoneză pentru doar 1,500 dolari americani, deşi maşina a fost la acel moment absolut funcţională.
Inspirat de şcoala de tuning japoneză, dar şi cea americană, fericitul proprietar şi-a modificat maşina după bunul plac. Pentru caroserie a ales nuanţa de albastru, disponibilă pe Honda CR-Z, deci una absolut unică pentru RX-7. În SUA a urmat partea cea mai captivantă în procesul de tuning, fiind modificate aproape toate elementele de caroserie, inclusiv barele de protecţie, pragurile laterale, capota, jantele şi eleronul de pe capacul portbagajului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter