Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Sonet: acesta este cel mai accesibil şi compact SUV din gama KIA

10 August 2020 - 18:09
Denis Godorozea
KIA prezintă primele imagini şi informaţii referitoare la cel mai compact şi cel mai accesibil SUV din gamă, noul Sonet. Mai devreme crossover-ul a debutat în formă de concept în India, iar acum putem vedea că modelul de serie nu se distinge prea mult vizual de conceptul prezentat mai devreme. În primul rând, maşina este orientată spre piaţa din India, dar ulterior urmează să fie disponibilă şi pe alte pieţe în curs de dezvoltare.
În ciuda dimensiunilor compact de până la 4 metri şi preţului accesibil, ce urmează să fie concretizat mai târziu, KIA Sonet surprinde printr-un nivel de echipare mai generos, ce include elemente de iluminare exterioară LED, ecranul sistemului multimedia de 10.25 inch la interior, unit într-un singur corp cu instrumentarul de bord digitalizat. Opţional habitaclul noului Sonet va putea fi tapisat cu piele, iar sistemul multimedia să cedeze locul unui livrat de Bose.
Tehnic, însă, Sonet este identic cu Hyundai Venue, iar asta înseamnă că cele două SUV-uri împart platforma cu tracţiune pe puntea faţă şi o singură gamă de motorizări. Astfel, sub capota KIA Sonet se poate regăsi benzinarul aspirat natural 1.2 MPI, unitatea turbo pe benzină de 1.0 litri, cu 3 cilindri, sau turbodieselul 1.5 CRDi. Motoarele se cuplează la cutii manuale cu 5 sau 6 trepte, sau la una robotizată cu 7 rapoarte. Ulterior va fi disponibilă cutia manuală iMT, cu ambreiaj electronic.
Lansarea comercială a noului KIA Sonet va avea loc până la finalul acesui an. Iniţial crossover-ul va fi lansat pe piaţa din India, însă coreenii îşi doresc să-l includă şi în oferta din alte ţări. Producţia, deocamdată, va avea loc la uzina KIA din India.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter