Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Trei indivizi ce utilizau un scaner de alarmă pentru furturi din automobile au fost reţinuţi

28 Septembrie 2020 - 16:46
Denis Godorozea
Forţele de ordine au reţinut trei membri ai unei grupări criminale ce activau pe teritoriul Chişinăului. Indivizii au fost specializaţi în comiterea furturilor din automobile utilizând dispozitive sofisticate pentru a păcăli sistemele de alarmă auto. Operaţiunea a fost realizată de ofiţerii Direcţiei investigaţii criminalitate organizată, BPDS "FULGER", angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Ciocana şi procurorii oficiului Ciocana al Procuraturii municipiului Chişinău.
Bărbaţii cu vârste cuprinse între 40 şi 50 ani, originari din Străşeni, Soroca şi UTA Găgăuzia au mai fost anterior judecaţi pentru infracţiuni similare, se arată în comunicatul oficial publicat de poliţie. Mai mult de atât, un suspect figurează în prezent în alte dosare penale, având aplicată măsura preventivă de control judiciar.

Forţele de ordine au monitorizat "afacerea" celor trei bărbaţi timp de o lună, acumulând probe pe marginea dosarului. După cum au stabilit ofiţerii, infractorii utilizau dispozitive sofisticate pentru a scana frecvenţele emise de sistemele de alarmă auto pentru ca apoi să aibă acces liber la habitaclu. Din interior aceştia sustrăgeau bunuri şi mijloace băneşti — totul ce puteau găsi în maşină. Bărbaţii activau în parcări în preajma pieţelor, centrelor comerciale şi spitalelor. Totodată, bărbaţii sunt suspectaţi că au comis şi alte furturi din diverse localităţi din întreaga ţară.
Acum bărbaţii sunt învinuiţi de furt de proporţii în cadrul unui grup criminal organizat şi au fost plasaţi în arest pe un termen de 30 zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bărbaţii riscă să fie privaţi de libertate pe un termen cuprins între 5 şi 10 ani. Concomitent forţele de ordine întreprind acţiuni de urmărire penală pentru a stabili şi alţi membri ai grupului criminal.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter