Citroen a cauzat interdicţia vânzărilor Polestar în Franţa din cauza emblemei asemănătoare

30 Octombrie 2020, 14:12
Denis Godorozea
Polestar, proaspătul constructor de electromobile derivat din divizia de performanţă a companiei Volvo, a început-o cu stângul în Europa, or problemele se tot ţin de Polestar din momentul lansării primului lor sedan electric pe Bătrânul Continent. Iniţial Polestar 2 a suferit un recall în service din cauza unui defect tehnic, iar acum compania a fost eliminată de pe piaţa franceză după ce Citroen i-a acţionat în judecată.
Polestar a pierdut procesul cu Citroen pe o cauză extrem de ciudată, dar şi mai ciudată este decizia instanţei de a satisface demersul constructorului suedez, care pretinde că Polestar i-ar fi încălcat drepturile de autor având o emblemă asemănătoare. Deci, francezii sugerează că steaua polară formată din două săgeţi este asemănătoare cu cele două săgeţi consecutive Citroen. Mai mult de atât, Polestar va avea să achite 150,000 euro francezilor pentru această "încălcare".
Conform deciziei instanţei, Polestar nu poate utiliza emblema pe teritoriul Franţei pe un termen de cel puţin 6 luni. Respectiv, constructorul nu-şi va putea comercializa electromobilele în ţara respectivă. Mai curios este că Polestar nu atacă gama Citroen sau DS în mod direct pe piaţă, or Polestar 2 nu are vreun rival direct produs de francezi.
0
9,312
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!