Ce înseamnă istoria documentată a unei maşini! Un BMW E30 325i Touring, vândut la preţ exorbitant, datorită stării bune şi istoriei clare

3 Noiembrie 2020, 19:42
Ilie Toma
La o maşină de vârstă onorabilă, care ar putea pretinde la statutul de exemplar de colecţie, istoria sa bine documentată şi grija cu care a fost tratată ajunge să valoreze de multe ori mai mult decât o cifră mică de kilometri parcurşi pe odometru. E tocmai cazul acestui BMW Seria 3 din generaţia E30, scos acum la vânzare în sudul Franţei, după ce a fost exploatat vreme îndelungată în Germania. Şi maşina asta are poze superbe pentru acest articol tot graţie dragostei cu care a fost tratată de proprietarul său german.
BMW-ul e fabricat în 1989, iar generaţia E30 probabil nu are nevoie de prea mare introducere, fiind extrem de cunoscută, populară cândva şi pe meleagurile noastre. Generaţia asta a fost produsă iniţial drept coupe, din 1981, apoi ca sedan din 1983 şi abia în 1986 a apărut şi o versiune break, sau Touring, precum cea din imagine.
Exemplarul ăsta e în motorizare 325i, ceea ce înseamnă că are sub capotă adoratul motor M20 B25, de 6 cilindri în linie şi 2.5 litri capacitate, cu 170 CP la activ. Chiar şi în caroserie Touring, maşina era capabilă să prindă prima sută în mai puţin de 9 secunde.
Şi maşina din imagini arată extrem de bine şi de îngrijită, nu-i aşa? Vopsită într-o culoare de verde închis, cu jante clasice superbe şi într-o condiţie estetică excelentă. Dar adevărul e că exemplarul ăsta nu are vreun parcurs incredibil de mic, de genul a câtorva mii sau zeci de mii de kilometri. Ba chiar se apropie de 200 de mii. Mai exact, odometrul său indică 182 mii km. Doar că aceşti kilometri au fost făcuţi în mâinile unui neamţ care a iubit-o ca ochii din cap, a deservit-o cu meticulozitate doar la service-urile oficiale şi a documentat fiecare mic eveniment din viaţa maşinii.
Înainte de a te grăbi să zâmbeşti în colţul gurii la auzul celor de mai sus, află că maşina asta a fost deţinută de un neamţ cunoscut în oraşul Hamburg, unde locuieşte. E un crainic TV la un post important de televiziune şi un producător TV. Deci, o persoană publică. Îi zice Sascha Pforten, iar numele lui apare şi pe o mulţime din facturile adunate la dosarul maşinii. Aşadar, acest BMW a fost pasiunea lui decenii la rând şi omul a exploatat-o aşa cum mai rar fac chiar şi cei mai înrăiţi fani ai mărcii bavareze.
Iar azi maşina a ajuns să arate extraordinar de bine la parcursul său de 182 mii km. Înainte de a fi expusă la vânzare, ea a mai trecut la un atelier de detailing pentru a-i fi redat luciul original al vopselei şi lacului, i s-au schimbat şi toate lichidele de mentenanţă, dar şi ambreiajul, astfel încât azi BMW-ul ăsta nu are nevoie de nici un cent investiţie pentru a-i fi perfecţionată condiţia.
Are nevoie, însă, de mulţi euro pentru a ajunge în proprietatea următorului pasionat. Foarte mulţi, pentru un BMW E30 din 1989 cu un asemenea parcrurs. Preţul de vânzare e de 25,900 euro! Şi nu, nu există o altă explicaţie pentru acest preţ decât starea impecabilă a maşinii şi istoria ei absolut transparentă şi documentată!
Ce spuneţi, dragi fani BMW şi nu numai: îşi merită acest E30 banii ceruţi pe el?
0
2,780
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!