Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Încă o companie rusească a demarat testele propriului pilot automat! Cândva era doar o bancă comercială

22 Decembrie 2020 - 12:24
Denis Godorozea
Compania Sber se alătură cercetărilor în sistemele de condus autonom cu o tehnologie de producţie proprie. Astfel, Sber devine una dintre numeroasele companii din Rusia, care planifică să dezvolte un propriu sistem de pilot automat, alături de Yandex, KAMAZ şi multe alte start-up-uri mai mici. De menţionat, că iniţial Sber, numit anterior Sberbank, a fost doar o bancă comercială în Rusia, dar în timp a devenit un adevărat gigant tehnologic, capabil să concureze dacă nu cu Google, atunci cel puţin cu Yandex şi Mail.Ru Group.
La etapa iniţială Sber a scos pe drumurile publice câteva prototipuri de automobile autonome pe baza break-ului KIA Ceed SW. Până la finalul acestui an pe străzile Moscovei vor circula până la 10 automobile pregătite de divizia Sber AutoTech, dar, fireşte, toate cu câte un şofer la bord, care să intervină în situaţii de urgenţă. Specialiştii din cadrul AutoTech sugerează că maşinile au ieşit pe drumurile publice în condiţii meteo de iarnă, iar acest lucru ar putea oferi un tablou mai informativ de date pe termen scurt.
Divizia Sber AutoTech a fost înfiinţată abia în primăvara acestui an, atunci când Sberbank anunţa restructurizarea amplă a companiei şi a trecut printr-un rebranding, gigantul fiind denumit acum Sber. Timp de 7 luni specialiştii din cadrul diviziei proaspăt înfiinţate au reuşit să dezvolte un prototip al sistemului de pilot automat şi să obţină permisiunea autorităţilor pentru teste pe drumurile publice. Compania menţionează că tehnologia este originală, creată de forţele propriilor ingineri.
Prototipul pe baza KIA Ceed SW este echipat cu un ansamblu de echipamente de monitorizare, camere de supraveghere, radare şi lidare, situate într-un corp amplasat pe acoperişul maşinii. Echipamente asemănătoare au fost utilizate anterior de companii precum Yandex, Uber (a renunţat la proiect) şi Waymo (Google). La interior se regăseşte un computer de bord cu un soi de inteligenţă artificială, care prelucrează datele oferite de echipamentele de supraveghere şi conduce maşina.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter