Informaţii complete despre noul Genesis GV70, concurentul coreean pentru BMW X3 şi Mercedes-Benz GLC

8 Decembrie 2020, 12:20
Denis Godorozea
Primele imagini cu noul Genesis GV70 au fost publicate în luna octombrie a acestui an, dar atunci constructorul premium din portofoliul Hyundai nu a oferit şi toate informaţiile despre substratul tehnic, oferind publicului posibilitatea doar să descopere designul exterior şi interior al noului model, creat după reţeta noului stil corporativ Genesis. Acum coreenii oferă detalii complete despre viitorul concurent pentru modele precum BMW X3 şi Mercedes-Benz GLC.
Aşadar, fiind un jucător al segmentului SUV-urilor compacte premium, Genesis GV70 are o lungime de 4,715 mm, o lăţime de 1,910 mm şi un ampatament egal cu 2,875 mm. GV70 a preluat platforma celor mai noi modele din gama Genesis, iar astfel are o arhitectură clasică cu motor poziţionat frontal şi roţi motrice spate. Dar, desigur, este disponibil şi un sistem de tracţiune integrală.
Versiunile de bază Genesis GV70 vor avea sub capotă noua generaţie a turbodieselului de 2.2 litri, ce dezvoltă acum 210 CP şi 441 Nm. Amatorii motoarelor pe benzină vor putea alege în schimb unitatea turbo pe benzină, de 2.5 litri, cu 4 cilindri, ce oferă la activ 304 CP şi 422 Nm. Motorizarea de top este reprezentată de benzinarul turbo V6 de 3.5 litri, capabil să dezvolte un maxim de 380 CP şi 530 Nm. În această ipostază crossover-ul poate accelera până la 100 km/h în 5.1 secunde, iar pachetul opţional Sport va include aici şi un sistem de Launch Control. Pachetul este disponibil, însă, pentru toate motorizările.
Standard motoarele incipiente au tracţiune pe puntea spate, cea integrală fiind oferită opţional. Varianta cu benzinar V6 poate avea doar 4 roţi motrice. Toate motorizările se cuplează exclusiv la cutia automată cu 8 trepte de producţie proprie Hyundai.
Din dotările incipiente Genesis poate surprinde cu un set generos de echipamente incluse fără plăţi adiţionale. Printre acestea se numără instrumentarul de bord digital şi ecranul de top al sistemului multimedia. Sistemul de climatizare este automatizat, cu două zone, inclusiv pe cea mai accesibilă versiune. Opţional clienţii pot opta pentru o suspensie adaptivă, însă suspensia pneumatică nu este prevăzută pentru acest model.
Genesis GV70 a marcat premiera în Coreea de Sud, urmând să fie lansat pe piaţa internă din primele zile ale anului viitor. Ulterior crossover-ul va ajunge şi pe alte pieţe, inclusiv cea de prioritate pentru marcă — SUA.
0
1,456
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!