Situaţia pe drumurile din Moldova şi Chişinău, în imagini şi scurte comentarii

27 Ianuarie 2021, 22:21
Redacţia PiataAuto.md
Ninsorile abundente şi viscolul pun stăpânire pe o parte tot mai mare a Moldovei, iar situaţia a devenit mai dificilă în orele serii din cauza temperaturilor în jur de zero grade din timpul zilei şi a scăderii ulterioare, care a făcut ca pe multe trasee, sub zăpada de la suprafaţă, să se formeze un strat de gheaţă.
Am ales câteva din cele mai reprezentative imagini care înfăţişează situaţia de astă seară de pe drumurile Moldovei şi ale Chişinăului, cu comentarii scurte.

1. Un camion cu cisternă a derapat la intrarea în Chişinău dinspre nord-vest, Calea Ieşilor. Camionul nu a fost avariat grav, doar poziţia sa necesita ajutor pentru a se debloca:
2. În urma incidentului de mai sus, la intrarea în oraş din această direcţie s-a format un ambuteiaj uriaş:
3. Str. Valea Crucii — probleme la urcarea în pantă mai ales pentru camioane, dar şi pentru vehicule. Cauza este aceeaşi, drumul îngheţat de sub zăpadă:
4. Str. Grădina Botanică, până şi SUV-urile aveau dificultăţi din a urca în pantă. Cu tracţiune faţă, în cazul dat:
5. Ciocana — str. Alecu Russo — se circulă foarte lent din aceeaşi cauză — urcare în pantă îngreunată substanţial, pe toate benzile:
6. Str. Studenţilor — calea de legătură dintre sectoarele Râşcani şi Ciocana. În zona celei mai abrupte pante s-a produs un accident ca rezultat al unei derapări, care a făcut circulaţia şi mai dificilă, aproape blocată:
7. Din acelaşi motiv enumerat mai sus a fost ambuteiaj şi pe str. Dimo, care se intersectează cu Studenţilor:
8. Şos. Hânceşti — la urcări în pantă au avut probleme mai ales maşinile cu tracţiune spate. Oricum, şi aici s-a circulat dificil, în apropiere de sensul giratoriu cu Asachi şi Ismail:
9. Şos. Hânceşti în partea de sus situaţia a fost mai dificilă. Până şi troleibuzele au trebuit împinse, de călători:
10. Strada Socoleni din cartierul Poşta Veche — mici tamponări şi dificultăţi de urcare ale camioanelor. Circulaţie dificilă:
11. Str. Constantin Vârnav — Două maşini n-au putut opri nici având viteză mică şi s-au tamponat. În rezultat, strada a fost blocată:
12. Accident rutier pe str. Uzinelor, 3 automobile implicate:
13. Bd. Dacia, Botanica — toată regiunea porţilor oraşului a fost un imens ambuteiaj, până spre magazinul METRO dinspre aeroport:
14. Traseul între comunele Tohatin şi Budeşti — un autobuz Ikarus a derapat:
15. Mai multe camioane aflate în dificultate de înaintare în regiunea satului Bulboaca în orele după-amiezii:
16. Traseul Ştefan Vodă spre vama cu Ucraina — aşa se circula la orele serii, cu ninsoare intensă, troiene tot mai mari şi vizibilitate redusă:
17. Aşa arătau punctele de trecere a frontierei cu Ucraina din acelaşi raion — Tudora, Palanca. Acestea au fost ulterior blocate din cauza zăpezii uriaşe:
18. Pe traseul dintre oraşele Anenii-Noi şi Căuşeni a fost sistată circulaţia camioanelor odată cu lăsarea serii:
19. Traseul M3 a fost restricţionat în circulaţie începând cu orele serii în segmentele Vulcăneşti Slobozia Mare şi Balabanu — Burlăceni:
20. IMPORTANT pentru ŞOFERII DE CAMIOANE! Tot în regiunea de sud, camioanele care vin din direcţia punctelor de trecere a frontierei Galaţi-Giurgiuleşti şi Reni-Giurgiuleşti sunt plasate obligatoriu la parcarea de camioane de la ieşirea din satul Giurgiuleşti, pentru a preveni blocarea lor mai departe pe traseu şi eventuale accidente:
21. În zona frontierei de sud, lângă Giurgiuleşti şi Reni, se circula extrem de greu la orele de dinainte de apus, cu camioane şi automobile blocate, ajutate de Poliţia de Frontieră:
22. De asemenea, mai multe echipaje INSP au sărit în ajutorul şoferilor de camioane şi autoturisme pe traseele din sudul ţării:
23. Şi cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în câteva cazuri ce necesitau asistenţă mai avansată din sudul ţării (camioane blocate, un microbuz şcolar), precum şi în Chişinău, unde s-a răsturnat un tractor, iar cel de la volan a avut nevoie să fie descarcerat:
24. De asemenea, poliţia a prevenit şoferii că automobilele care vor sta în calea utilajelor de deszăpezire vor fi evacuate la parcarea specială cu plată!
1
2,548
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!