(VIDEO) Cum arată şi cum funcţionează cea mai mare spălătorie auto din lume

4 Ianuarie 2021, 14:09
Denis Godorozea
Canalul german Welt a publicat un reportaj amplu despre cea mai mare spălătorie auto din lume, situată în Stuttgart. Spălătoria Dr Wash est esituată pe un teren de circa 50 km2 şi este capabilă să curăţe pe exterior până la 4,000 automobile zilnic. Totodată, clienţii pot beneficia acolo de spălare interioară, au la disăpoziţie 48 aspiratoare, dar şi staţii de alimentare cu combustibil şi de schimbare a uleiului.
Pentru a face faţă fluxului imens de clienţi, în cadrul spălătoriei muncesc 110 angajaţi, adevăraţi profesionişti care ştiu să-şi facă meseria fără reproşuri şi în timp record. Cea mai mare parte a automobilelor deservite acolo trec printr-un soi de bandă rulantă, unde sunt spălate automatizat pe exterior, apoi curăţate manual şi în habitaclu de angajaţii companiei. Dar clienţii mai pot alege spălare individuală manuală. Mai mult ca atât, angajaţii se oferă să elimine mici defecte de caroserie, care nu necesită vopsirea elementelor deteriorate.
Spălătoria activează zilnic, iar porţile sunt deschise pentru clienţii începând cu ora 9:00. Chiar şi aşa, ziua de muncă începe pentru angajaţi la ora 7:00, atunci când are loc testarea ansamblului de componente angajate în spălarea maşinilor, astfel încât totul să funcţioneze perfect, iar defectele depistate să fie eliminate până la sosirea primului client. Preţul de bază pentru o spălare constituie 12 euro, însă pachetul de top este ceva mai scump — 40 euro pentru un tratament mai special cu aplicarea cerii la final.
Zilnic spălătoria are nevoie de circa 350 mii litri de apă pentru a deservi toţi clienţii. Totodată, doar uscătoarele automatizate utilizează aproximativ 6,000 kWh pe zi.
0
3,214
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!