Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Gata cu reducerile pentru I-Pace, e-tron şi Taycan în Marea Britanie! Autorităţile elimină subvenţiile de stat

19 Martie 2021 - 10:33
Denis Godorozea
Autorităţile Regatului Unit au revizuit programul de subvenţii la achiziţia electromobilelor. În urma deciziei adoptate, electromobilele din segmentul premium, dar şi SUV-urile electrice, nu vor mai beneficia de reduceri de 3,000 lire sterline, urmând să devină, astfel, mai scumpe pentru cumpărătorul final. De reduceri vor beneficia în continuare electromobilele mai accesibile, însă şi la acest capitol suma maximă a subvenţiilor a fost micşorată.
Pe fundalul planurilor ambiţioase de electrificare anunţate de Marea Britanie anterior, conform cărora pe parcursul următorilor 10-15 ani în ţară ar urma să fie interzisă comercializarea vehiculelor cu motoare cu combustie internă, această decizie adoptată la ora actuală pare a fi mai mult decât ciudată. Or, electromobilele din segmentul premium vor deveni mai puţin atractive pentru cumpărători.
Vechiul program prevedea subvenţii de până la 3,000 lire sterline la achiziţia unui vehicul electric, indiferent de preţul maşinii. Acum, însă, britanicii au introdus un preţ plafon pentru doritorii de a cumpăra un electromobil — 35,000 lire sterline. În consecinţă, modele precum Jaguar I-Pace, Audi e-tron, Porsche Taycan, Tesla Model S şi Model X, dar până şi Ford Mustang Mach-E cu Tesla Model 3/Y vor deveni mai costisitoare pentru cumpărătorii finali.
Concomitent, suma maximă a reducerii a fost micşorată pentru electromobilele cu preţ de sub 35,000 lire, de la 3,000 lire oferite anterior până la 2,500 lire. Decizia a fost întâmpinată cu replici dure din partea înalţilor oficiali din cadrul constructorilor auto — potrivit şefului diviziei britanice Ford, Graham Hoare, decizia autorităţilor este dezamăgitoare şi devine un impediment în planurile de electrificare a segmentului auto.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter