Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche investeşte un miliard de euro pentru a salva motoarele cu combustie internă

23 Martie 2021 - 14:53
Denis Godorozea
Deşi avansează în dezvoltarea electromobilelor de performanţă, Porsche nu îndrăzneşte să renunţe complet la motoarele cu combustie internă. Mai mult de atât, germanii întreprind o încercare disperată de a salva viitorul motoarelor termice prin dezvoltarea unui combustibil de generaţie nouă, sintetic, care să minimizeze la maxim emisiile de CO2.
Potrivit planului enunţat de Porsche, noul tip de carburant va deveni o adevărată alternativă combustibilului fosil. Proiectul este dezvoltat în cooperare cu Siemens, iar potrivit Porsche sunt prevăzute investiţii totale de un miliard de euro în acest sens, poate chiar mai mult. În caz de succes, combustibilul de tip nou va permite constructorului să menţină în gamă maşini cu motoare termice chiar şi peste un deceniu, când mai multe ţări planifică să interzică în totalitate vânzarea automobilelor cu motoare termice.
Potrivit şefului Departamentului de Cercetare şi Dezvoltare Porsche, Michael Steiner, problema emisiilor auto nu este provocată atât de motoarele propriu-zise, cât de combustibilul tradiţional utilizat în procesul de combustie. Primele prototipuri Porsche echipate cu motoare cu ardere internă alimentate cu combustibil sintetic vor ajunge pe drumurile publice din 2022. Concomitent, însă, germanii nu renunţă la proiectele electrice, urmând să diversifice oferta în segment cu Macan de generaţie nouă, ce va fi un SUV 100% electric.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter