Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Problemele şi particularităţile transmisiei 7G-TRONIC de la Mercedes-Benz

6 Martie 2021 - 11:28
Redacţia PiataAuto.md
În anul 2003, cei de la Mercedes-Benz au lansat noua lor cutie automată cu 7 trepte, 7G-TRONIC, care era şi prima cutie cu 7 trepte din lume, destinată autoturismelor. A devenit deja un fapt unanim recunoscut că-n primii ani aceste cutii de viteze aveau adeseori probleme tehnice, iar ulterior au beneficiat de mai multe actualizări, care le-au rezolvat aceste probleme, până când cutia a devenit una relativ bună. În anii 2010-2011 a apărut şi indicele 7G-TRONIC PLUS, care însemna în mare parte o pompă de ulei adaptată la sistemul start-stop al maşinii.
Totuşi, particularităţi de exploatare există practic pentru toţi anii de producţie ai transmisiei, în special existând câteva aspecte ce necesită atenţie sporită — senzori de viteză, placa electronică de gestionare sau evitarea supraîncălzirii.
Un canal de YouTube din Belarus, gestionat de către o companie specializată în reparaţii complexe de motoare şi cutii de viteze, a publicat acum un video foarte clar, în care se detaliază toate problemele posibile şi particularităţile cutiei 7G-TRONIC, totodată în video-ul de mai jos dezasamblându-se o asemenea cutie, provenită de pe un Mercedes-Benz E-Class W211. Ca şi ultimele dăţi când am inclus video-urile aceluiaşi canal de YouTube, zicem că aceşti oameni au avantajul de a întâlni în viaţa reală zeci şi sute de cazuri cu aceleaşi modele de cutii de viteze, prin urmare sfaturile şi concluziile lor sunt deosebit de preţioase la modul practic.

Puteţi include subtitre în player-ul de mai jos, cu traducere în engleză sau română.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter