O simplă Toyota Land Cruiser pe dinafară, o fortăreaţă blindată şi luxoasă pe dinăuntru

10 Mai 2021, 13:58
Ilie Toma
Atunci când vrei o maşină blindată, dar totodată cu capacităţi de offroad legendare, cooptate cu un confort de limuzină la bord şi în acelaşi timp o prezenţă mai puţin ţipătoare pe dinafară, alegerea se îngustează foarte mult.
Parcă ai putea alege un G-Class blindat, pe bază de 63 AMG, dar acela nu poate trece discret pe stradă. Sau, poate ai alege un offroader aproape militar, care să facă faţă cu bine offroad-ului, dar nici acela nu e prea discret, iar de confort la bord — nici vorbă. Un sedan negru, mai şters la design, e bun la discreţie, dar n-ai ce face cu el pe teren accidentat. Tocmai de asta, canadienii de la Inkas au creat o nouă versiune a unui model pe care-l blindaseră şi anterior, doar că acum acesta vine într-o interpretare cu adevărat luxoasă, până la absolut.
Vorbim de Toyota Land Cruiser din generaţia actuală, iar cei de la Inkas au experienţa versiunilor blindate, derivate din aceasta, de mulţi ani încoace. Doar că între timp au simţit o cerere tot mai mare pentru vehicule cu grad de protecţie de top, care să aibă şi un lux suprem la interior. Tocmai de asta, abia în anul 2021 a apărut această Toyota Land Cruiser VIP blindată.
Pe dinafară e o simplă Toyota Land Cruiser neagră, care nu se distinge cu nici un element ţipător. Sub capotă e ascuns motorul V8 de top al modelului, un benzinar de 5.7 litri şi 386 CP. Mai departe, însă, încep modificările nevăzute, dar consistente, care fac acest vehicul atât de special.
Există o multitudine de elemente de protecţie invizibile la partea inferioară, or, gradul de protecţie a acestei maşini presupune rezistenţa la două explozii de mine şi la puştile de asalt de cel mai mare calibru!
Toate geamurile maşinii sunt modificate, fiind blindate, groase, cu asigurări duble la toate locurile sensibile. Uşile au în ele integrat un strat anti-glonţ invizibil, după metalul original. Zona portbagajului este încapsulată într-o cuşcă ce acoperă întreg posteriorul, făcută din materiale antiglonţ.
Iar interiorul oferă un lux pe care nici Lexus nu-l livrează de obicei. Scaunele sunt tapisate cu piele perforată nouă, iar bancheta spate s-a transformat într-o zonă largă, cu două tronuri luxoase, de genul celor dintr-un Maybach sau un Rolls-Royce, folosindu-se şi un pic din spaţiul destinat de obicei portbagajului. Aceste scaune superbe oferă acum tot soiul de funcţii avansate, astfel încât luxul să fie unul cu adevărat suprem, dar foarte discret ascuns într-o banală caroserie de Land Cruiser.
În acelaşi timp, odată ce a fost păstrată garda la sol, iar noua suspensie e făcute să reziste la sarcini şi mai mari, a fost păstrată toată capacitatea de offroad a maşinii. Aşa că acest Land Cruiser blindat se poate în continuare aventura pe oriunde ţi-ai dori. Preţul este ţinut la fel de departe de ochii publicului larg ca şi tronurile luxoase de la interior, dar toate creaţiile similare ale companiei canadiene trag multe sute de mii de dolari, aşa că în cazul unei ediţii VIP putem uşor să mai adăugăm încă o sută pe deasupra, pe lângă cele vreo 2-3 obligatorii.
0
1,906
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!