Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Nissan a transformat noul Juke într-un bolid de rally inspirat de sportiva Datsun 240Z

24 Iunie 2021 - 16:11
Denis Godorozea
Nissan prezintă imagini cu noul concept bazat pe crossover-ul de generaţie nouă Juke. Prototipul numit Juke Rally Tribute se inspiră de sportiva de raliu Datsun 240Z, care acum aproximativ jumătate de secol a obţinut victorie decisivă în cadrul East African Rally. Crossover-ul convertit în bolid de rally repetă livreaua modelului clasic, dar cel mai probabil nu va evolua în vreun model gata de competiţii.
La baza noului concept, tehnic, stă crossover-ul Juke lansat acum câţiva ani de constructorul japonez. Însă prototipul a primit modificări stilistice ochite la bolidul Datsun 240Z din 1971, care a adus constructorului japonez victorie în cadrul competiţiei africane. Printre elementele inspirate se numără combinaţia de culori, cu caroseria de bază de culoare roşie, capotă neagră cu două faruri adiţionale. În raport cu versiunile de serie Juke, noul concept are o gardă la sol majorată şi este încălţat în anvelope de offroad. Alte două roţi de rezervă au fost incluse în portbagaj, însă pentru a obţine loc suficient pentru ele a fost demontată luneta.
Tehnic, fireşte, Juke Rally Tribute este complet diferit de Datsun-ul de acum 50 de ani. Constructorul menţionează că conceptul are la bază un sistem hibrid de propulsie, dar nu oferă careva detalii mai exacte. Teoretic, motorizarea ar putea fi 100% de serie, pe baza benzinarului turbo de 1.5 litri. Originalul Datsun 240Z avea sub capotă un benzinar de 2.4 litri, cu 6 cilindri, ce dezvolta 210 CP. În prezent maşina şi-a găsit locul în colecţia Nissan Heritage, după ce în 2013 a fost reabilitat la starea originală, nouă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter