(VIDEO) Cel mai bun pe Nurburgring: Porsche setează un nou record cu 911 GT2 RS de generaţie precedentă

24 Iunie 2021, 13:22
Denis Godorozea
Porsche setează un nou record de referinţă pe Nurburgring, reuşind să bată timpul înregistrat anterior de sportiva Mercedes-AMG GT Black Series. Aceasta este a doua încercare a germanilor cu modelul Porsche 911 GT2 RS, în parteneriat cu echipa de curse Manthey-Racing, în care constructorul din Stuttgart deţine pachetul majoritar de acţiuni.
Încercarea precedentă a avut loc în 2018, când Porsche concura pentru poziţia de lider pe Nurburgring cu hypercar-ul Lamborghini Aventador SVJ. Timpul înregistrat de bolidul german nu a fost, însă, înregistrat oficial din cauza diferenţelor tehnice dintre prototipul angajat în cursă cu versiunile de serie. De această dată echipele au ţinut cont de greşelile anterioare şi au reuşit să-şi înregistreze oficial performanţa cu bolidul 911 GT2 RS de generaţie precedentă. Or, noua sportivă cu indicele 992 nu are o asemenea versiune deocamdată.
Aşadar, Mercedes-AMG GT Black Series a parcurs Iadul Verde, pe distanţa de peste 20 km, în 6 minute şi 43.616 secunde. Timpul stabilit acum de Porsche a constituit 6 minute şi 43.300 secunde, respectiv cu 4.8 secunde mai rapid decât concurentul din Affalterbach. La volanul bolidului a fost pilotul Lars Kern şi tot el a şi-a încercat forţele pe Nurburgring în 2018.
În raport cu versiunile standard Porsche 911 GT2 RS, versiunea preparată de Manthey-Racing are suspensii modificate, etriere mai performante şi un kit aerodinamic uşor regândit pe exterior. Cu pachetul de modificări bolidul beneficiază de o forţă de apăsare de până la 70 kg pe puntea faţă şi până la 200 kg pe puntea spate la viteze de peste 200 km/h.
Modificările aplicate, însă, sunt disponibile şi clienţilor Porsche cu pachetul Manthey Performance Kit, parte a portofoliului Porsche Tequipment. Motorul biturbo cu 700 CP şi cutia robotizată nu au fost supuse schimbărilor.
0
909
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!