Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Rimac Nevera, supercar-ul creat de o companie mică din Croaţia, spulberă un Ferrari de 1000 CP

1 Iunie 2021 - 19:01
Ilie Toma
Pentru compania Rimac noi avem o admiraţie aparte, pentru că e o companie mică, născută într-o ţară fără tradiţie de industrie auto, Croaţia, dar care a reuşit să se impună formidabil în lumea auto, graţie geniului ingineresc al echipei sale. De fapt, tot mai multă lume are o admiraţie faţă de compania asta, or, de curând, şi Porsche a anunţat că-şi măreşte cota de investiţii în ei, susţinându-i într-un viitor strălucitor.
Acum, însă, cei de la Rimac au pregătit un nou supercar, care se lansează cu o afirmaţie mai mult decât curajoasă: de a fi cel mai rapid automobil în acceleraţie din lume! Cel mai rapid din lume! Un automobil creat într-o ţară mică, precum Croaţia, care, la fel ca şi Moldova, nu se poate lăuda cu istorie prea mare de construcţie de maşini!
Ei bine, să revenim la noul model Rimac, numit Nevera. Acesta are 1,914 cai-putere! Puterea uriaşă vine din 4 motoare electrice, alimentate de un set de baterii de 120 kWh, iar cuplul maxim total ajunge la 2,360 Nm! Şi acum, chiar mintea genială din spatele acestui automobil, Mate Rimac, se află la volanul creaţiei sale şi e gata să se dueleze cu un Ferrari, cel mai puternic Ferrari din prezent, de fapt. Creaţia producătorului tradiţional combină un motor V8 twin turbo cu electromotoare şi livrează un total de 1,000 CP şi 800 Nm. E şi asta o putere imensă faţă de tot ce oferea Ferrari până acum, dar, fireşte, pe lângă Rimac, pare că avem de-a face cu nişte cifre modeste. Atât s-a putut, ce să-i faci!
Aşadar, avem cel mai puternic Rimac şi cel mai puternic Ferrari. David şi Goliat, dacă vrei. Va învinge supercarul creat de o companie mică din Croaţia, sau cel creat de scuderia iscusită, cu tradiţii a celor de la Ferrari?
De fapt, ceea ce s-a întâmplat în video de mai jos e epic şi va intra în istorie! Maşina celor d ela Rimac nu doar că l-a bătut nemilos pe Ferrari, ci a atins şi un record mondial la timpul de parcurgere a 1/4 de milă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter