Avem troleibuze cu podea joasă, drum reparat, cu bordură corectă şi totuşi îmbarcarea pasagerilor nu e corectă

22 August 2021, 08:54
Redacţia PiataAuto.md
De fiecare dată când se achiziţionează troleibuze sau autobuze în ultimii ani, se pune un mare accent pe tipul acestora, cu podea joasă, ceea ce înseamnă o înălţime corectă a primei trepte a scărilor şi lipsa altor trepte în interiorul troleibuzului, cum era la cele sovietice, când trebuia să urci trei trepte în sus în interior. Toate astea pentru ca accesul în troleibuzele moderne să fie facilitat inclusiv pentru cei care se deplasează mai greu, inclusiv pentru părinţi cu cărucioare de copii, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi.
De asemenea, când se repară noile străzi în Chişinău, în preajma staţiilor de transport public, se ţine cont şi de înălţimea corectă a bordurilor, sau cel puţin a trebui să se ţină cont de ea. Asta ar trebui să asigure situaţia în care troleibuzul sau autobuzul se apropie le câţiva centimetri de bordură, iar astfel nivelul podelei devine aproape egala cu nivelul trotuarului.
Foto: aşa car trebui să aibă loc îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor

În Chişinău, însă, parcă acest prime două elemente sunt deja tot mai mult respectate, dar, de facto, îmbarcarea pasagerilor la staţii are lor adeseori ca-n situaţia de mai sus, surprinsă şi semnalată de un chişinăuean, pe nume Rodion Vasiloi.
Şi atunci, care e problema, de fapt? Din câte se pare, în situaţia surprinsă ieri de Rodion Vasiloi, ea pare a fi neglijenţa şoferului de troleibuz, lipsa de dorinţă a acestuia pentru a se apropia de trotuar, în zona special creat pentru transport public a străzii recent reparate. Sau este o altă cauză? Tu ce crezi, de ce avem asemenea situaţii în Chişinău, în care totul pare bine, numai confortul şi siguranţa pasagerilor nu e cea corectă?
Sursa foto: Rodion Vasiloi
0
7,126
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!