Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(FOTO) Cum a fost la întâlnirea maşinilor stilate din Moldova, Low House Coffee Meet

9 August 2021 - 13:12
Ilie Toma
Seara de duminică, 8 august, a fost marcată în Chişinău de o întâlnire specială a pasionaţilor de maşini stilate din Moldova, Low House Coffee Meet. Am mers şi noi la faţa locului, pentru a aduna impresii şi a vă spune mai multe.
Prima impresie, aşa cum intuiam şi în ştirea de ieri, care anunţa evenimentul, a fost una de prezenţă a unui număr mult mai mare de automobile interesante decât am fi estimat cei mai mulţi dintre noi. Multe dintre aceste automobile sunt modificate în stil lowrider, cu o gardă la sol coborâtă sau chiar foarte coborâtă, prin urmare nu prea poţi merge cu ele în fiecare zi pe drumurile Moldovei. Tocmai de asta, ieri s-au făcut văzute exemplare despre care nu ne-am fi gândit că există în Moldova.
A doua impresie a fost că varietatea modelelor aduse a fost una impresionată, semn că pasiunea conaţionalilor noştri pentru maşini se dezvoltă multilateral, fiecare găsindu-şi un curent de suflet, un model pe care-l îndrăgeşte şi pe care ajunge să-l modifice într-un mod admirabil. Am văzut Mercedesuri şi BMW-uri clasice coborâte din cele mai diverse modele, dar am văzut şi modele japoneze superbe, precum Honda Civic Type R şi Type S.
Ne-a furat privirile o Honda Integra, modificată de Mugen — cu siguranţă e ceva ce nu prea aştepţi să vezi pe străzile Moldovei.
Alături de ea era expusă o Acura RSX — o paralelă tehnică a modelului de mai sus şi totodată un model deja legendar şi clasic printre fanii de sportive japoneze.
Au existat chiar şi Passat-uri modificate frumos, cu gardă la sol coborâtă, inclusiv B4-ul despre care noi am scris anterior, dar şi un rar Passat B3 în motorizare VR6!
Am remarcat şi un Ford Focus RS, semn că cineva are gusturi bune şi hatchback-urile mai moderne. N-au lipsit nici Toyote modificate frumos, exista şi un coupe din triada produsă de Toyota, Subaru şi Scion, modificat astfel, încât era greu să mai spui ce emblemă a stat iniţial pe capotă. Dar, oricare din embleme e bună, pentru că maşina, în esenţă, a aceeaşi, un coupe cu tracţiune spate şi un motor boxer cu 200 CP în stoc.
Au existat şi modele clasice mai elegante, de la Mercedesuri până la un Porsche 911 de la sfârşitul anilor ’80, ba chiar şi un tractor Porsche.
Iar într-o parte a teritoriului am dat şi peste maşini sovietice modificate cu inspiraţie, inclusiv acel Moskvich roşu, în stil JDM, despre care am scris anterior!
Poate şi mai mult ne-a furat privirile un Renault 5, într-o condiţie absolut superbă! Sincer, nici n-am fi intuit că avem în Moldova un pasionat de Renault care şi-a ochit atât de bine un model atât de neaşteptat de colecţie. Dacă ne citeşti, dragă proprietar de Renault 5, sau dacă îl cunoaşte cineva, transmiteţi-i că tare am vrea să-l cunoaştem şi să discutăm cu el despre maşina sa!
Şi ştii care era senzaţia omniprezentă de la întâlnirea de ieri, cel puţin până am plecat noi, care ne-a încântat cel mai mult? Că toate aceste curente diferite, stiluri şi origini diferite ale maşinilor expuse, şi-au găsit loc la o singură întâlnire, într-o atmosferă de amiciţie reciprocă rară, caldă. A fost una din întâlnirile auto din Moldova unde am văzut cele mai multe feţe senine şi calme, unde am văzut una din cele mai mari deschideri ale oamenilor de acolo să-ţi povestească despre maşina lor, despre pasiunea lor. Pentru că, până la urmă, toţi au venit acolo uniţi de o pasiune frumoasă pentru maşini la care s-a muncit cu suflet.
Nu, la întâlnirea de ieri nu preţul maşinii a contat, ca să fii admis, ci sufletul depus în ea, munca şi timpul petrecut ca să o aduci la ipostaza aia pe care ţi-o doreşti. Şi chiar dacă la unele maşini mai e mult de lucru, e o chestie normală, întrucât la unele munca la ele nu sfârşeşte niciodată. Ne-a bucurat, însă, să observăm o maturizare şi o dezvoltare frumoasă a acestei culturi auto în Moldova, prin întâlnirea de ieri. Şi, poate cel mai mult, ne-a bucurat unitatea aia călduroasă din atmosfera de ieri, la o întâlnire atât de mare ca şi număr de maşini şi oameni, dar la care se simţea că toţi au o pasiune comună şi-şi respectă reciproc variaţiile ei.
Vezi mai jos o galerie foto cu maşinile de la evenimentul de ieri din Chişinău.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (37 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter