(VIDEO) Comparaţie între Scania S770 şi S730: cât de mult contează 40 CP diferenţă la un camion când urci o pantă

9 August 2021, 14:36
Redacţia PiataAuto.md
Despre faptul că noua Scania S770, cu 770 CP la activ, este în prezent cel mai puternic camion de serie din lume v-am mai spus în repetate rânduri. Ba chiar am avut ocazia să şi discutăm direct, în Moldova, cu un proprietar norvegian al unui asemenea camion, care ne-a împărtăşit impresiile lui într-un video. Dar, înainte de apariţia lui S770, cel mai puternic model din seria S avea un motor V8 similar ca şi construcţie, care livra 730 CP, iar acea putere este una oricum foarte generoasă, superioară multor altor camioane din lume.
Aşadar, cât de mult contează cu adevărat cei 40 CP diferenţă, când vorbeşti de un camion? Probabil, cea mai elocventă situaţie, în care ai putea simţi această diferenţă, ar fi o urcare în pantă abruptă, cu un camion încărcat la maximul admisibil, nu-i aşa?

Ei bine, testul comparativ a fost făcut chiar de către cei de al Scania, pe o porţiune renumită prin unghiul său accentuat de urcare din Suedia. Cei de la Scania au pus alături două camioane — S770 şi S730, încărcate să aibă o masă totală de 60 de tone, şi le-au testat în urcarea pe acea pantă renumită, înregistrându-le şi parametrii telemetrici.
Pe de o parte, s-a putut vedea şi cu ochiul liber înaintarea mult mai relaxată a celui mai puternic camion din lume. Dar, pe de altă parte, şi cifrele grafice au confirmat cele sesizate prin cuantificări măsurabile. E pur şi simplu interesant să vezi aceste performanţe în comparaţie a două dintre cele mai puternice camioane Scania, în video-ul de mai jos!
1
4,526
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!