General Motors ar pregăti cel mai puternic motor diesel V8 din istoria sa

21 Septembrie 2021, 15:33
Redacţia PiataAuto.md
Deşi ieri Cadillac se bucura de o cerere record pentru primul său model electric, Lyriq, americanii de la General Motors nu renunţă la pick-up-urile lor cu propulsie tradiţională, care se vând ca pâinea caldă. Conform unor informaţii scurse către cei de la TFL Truck, inginerii GM pregătesc acum cel mai puternic diesel pe care l-au avut vreodată şi care se va regăsi pe pick-up-ul Chevrolet Silverado Heavy Duty 3500.
Noul motor va fi dezvoltat pe baza actualul V8 Duramax de 6.6 litri, dar va avea parte de o inginerie revizuită amplu, în urma căreia va fi capabil să livreze o putere maximă de 512 CP şi un cuplu pur şi simplu uriaş de 1,471 Nm! Faţă de actualul propulsor diesel de top, asta înseamnă o creştere de 61 CP şi 237 Nm.
Noul motor îi va permite, cel mai probabil, lui Silverado Heavy Duty să devină noul deţinător al recordului pentru cea mai mare capacitate de tractare. Acest record a fost atins întâi de Ford F-450 Heavy Duty, care poate tracta 16,783 kg cu motorul său de 6.7 litri V8 de 482 CP şi 1,424 Nm, iar mai apoi şi de RAM 3500 Heavey Duty, care are un motor tot de 6.7 litri, dar care livrează 426 CP şi 1,458 Nm, acest din urmă pick-up fiind actualul deţinător al recordului capacităţii de tractare, fiind autorizat să tracteze remorci de până la 16,828 kg. Prin urmare, noul cel mai puternic motor diesel Chevrolet vine să domine într-un soi de competiţie acerbă locală, din America de Nord, în segmentul celor mai puternice pick-up-uri.

Lansarea noului V8 diesel al celor de la Chevrolt ar urma să aibă loc în prima jumătate a anului 2022.
0
1,770
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!