Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Marea Britanie şi Olanda fac apel către SUA şi China să interzică total motoarele cu ardere internă către anul 2035

22 Septembrie 2021 - 11:10
Redacţia PiataAuto.md
Liderii Marii Britaniei şi Olandei au făcut ieri un apel public prin care au îndemnat SUA şi China să accelereze procesul de interzicere a motoarelor cu ardere internă pe teritoriul lor, ca aceste două ţări mari să poată anunţa la summit-ul COP26 din luna noiembrie asemenea decizii.
Olanda şi Marea Britanie au aprobat deja asemenea interdicţii, care prevăd că din 2030 în ambele state nu se vor mai putea vinde automobile cu motoare pe benzină şi diesel, însă vor putea fi vândute cele hibride şi plug-in hibride. Din 2035, însă, şi automobilele hibride vor fi interzise în cele două ţări, fapt care explică de ce ieri şeful Toyota, criticase atât de dur autorităţile din aceste state. Iar în cazul Olandei şi Marii Britanii asta nu e doar o propunere sau o idee, ci un fapt deja aprobat la nivel legislativ. Acum, cele două ţări îndeamnă şi China şi SUA să urmeze acelaşi exemplu, aprobând interdicţii similare pe teritoriul lor, pentru a se putea încadra în ţintele de reducere a emisiilor aprobate prin Acordul de la Paris.
Apelul a fost făcut prin secretarul de transport al Marii Britanii, Grant Shapps, şi omologul său olandez, Steven van Weyenberg. Aceştia şi-au completat apelul printr-un îndemn, care spune că, cu cât mai multe ţări vom implementa asemenea restricţii, cu atât mai repede investiţiile vor merge spre maşini electrice, şi cu atât mai repede preţul lor va scădea.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter