Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cât de problematic e renumitul motor BMW de 4.4 litri V8, în viziunea mecanicilor

13 Noiembrie 2021 - 10:33
Redacţia PiataAuto.md
BMW are în prezent un motor V8 renumit, de 4.4 litri, instalat atât pe unele modele obişnuite, cu indicele 50i sau M50i, dar şi pe mai multe modele ale diviziei M. Însă acest propulsor e o evoluţie consistentă a unuia de dinaintea sa, tot de 4.4 litri, tot V8, care a apărut iniţial în anul 1995 şi a continuat a fi produs aproape fără modificări până spre anul 2005. Înainte de 1995, compania bavareză a avut decenii la rând, când nu avusese nici un V8 în gamă, ultimul de dinainte de 1995 fiind tocmai în anii 50, sub capota unor modele precum clasicul BMW 507.
Ei bine, acest motor despre care vorbim azi e tocmai motorul cu indicele M62, dintre 1995 şi 2005. El a existat în acei ani în mai multe versiuni de cilindree, nu doar de 4.4 litri, ci şi de 3.5 litri, spre exemplu, dar şi 4.6, 4.8 sau 4.9/5.0 litri. Versiunea de 4.4 litri, însă, a fost cea mai populară, fiind instalat sub capota unor modele precum Seria 5 E39, Seria 7 E38 şi, fireşte, BMW X5 de primă generaţie, E53.
Părerea generală a mecanicilor despre acest motor e una foarte bună. Deci, e unul din V8-urile cele mai fiabile de la BMW, zic ei, dar are nevoie de câteva precauţii, pentru a evita degradarea stării sale. Din cauza construcţiei, generarea de căldură e mare, iar asta accelerează uzura uleiului. Deci, e crucial să se schimbe uleiul la timp, de o calitate foarte bună, iar unii care ar vrea să lungească şi mai mult viaţa motorului, ar putea să scurteze intervalele de schimb al uleiului.
Tot din caua generării atât de intense de căldură, la aceste motoare e crucială curăţarea periodică a radiatoarelor, pentru a se asigura că acestea pot fi la fel de eficiente în răcire. De asemenea, uneori radiatoarele ajung să se defecteze, fapt care poate duce repede la supraîncălzirea motorului.

Senzorii arborilor cu came pot fi cauza unor simptome greu de detectat, când maşina pare să aibă sacadări în tracţiune, şi poate părea că aceste sacadări vin din cutia de viteză. De fapt, aceşti senzori determină şi rateuri în unii cilindri, care dau efectul de sacadări de putere.
Motorul poate denota şi consum de ulei în multe cazuri, mai ales în cele în care mentenanţa nu e tocmai regulată şi profesionistă. În video-ul de mai jos mecanicii dezasamblează un motor, căruia i s-a schimbat uleiul nu o dată la 10,000 km, ci la 15-20 mii km. Respectiv, consumul de ulei a devenit mare, iar motorul a mai avut şi alte simptome.
Vezi în video-ul de mai jos mai multe particularităţi şi sfaturi ale mecanicilor. Dacă ai nevoie de subtitre, le poţi include din setări, cu traduceri automatizate în limba dorită.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter